Gündem Peker çifti hamilelik iddialarını yalanladı

Peker çifti hamilelik iddialarını yalanladı

03.12.2008 - 01:35 | Son Güncellenme:

Sabah saatlerinde verilen kısa ara sırasında duruşmada hazır bulunan ve kendisi cezaevinde olduğu halde eşinin 8 aylık hamile olduğu yönünde iddialar bulunan Sedat Peker, yanına çağırdığı basın mensuplarına konuyla ilgili bir açıklama yaptı

Peker çifti hamilelik iddialarını yalanladı

Gazetelerde çıkan, eşinin bir erkek çocuğu beklediğine dair haberlerin düzeltilmesini isteyen Peker, aynı zamanda avukatı olan eşinin 44 kilo olduğunu, hamile olsa bunun gözle görülebileceğini, bundan da tatmin olunmuyorsa gereken raporların alınabileceğini söyledi.
Verilen öğle yemeği arasının ardından yeniden başlayan duruşmaya Peker’in eşi Özge Peker de katıldı. Duruşmaya bir avukat arkadaşıyla birlikte gelen ve avukat cüppesi giyen Özge Peker’in duruşma sırasında da eşi Sedat Peker’e kağıtlar gönderdiği görüldü. Özge Peker, duruşma çıkışında paltosunun önüne açıp göbeğini göstererek, “Ne doğum yaptım ne de hamileyim. Ama ileride çocuk yapmayı düşünüyoruz” dedi.
Özge Peker, bir gazetecinin, Sedat Peker’in cezaevinden çıkması beklenen süreyi kastederek, “Bunun için 4 yıl beklemeniz gerekir” şeklindeki ifadesi üzerine “4 yıl değil, 100 yıl da beklerim” dedi.

Başsavcılıktan inceleme
Bu arada Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı, daha Peker’in avukat eşinin hamile olduğu haberleri üzerine adli ve idari inceleme başlattı.
Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Özdemir, “Olayı gazetelerden okuduk. Farklı bilgilere sahip değiliz. Ancak haberler üzerine cezaevi açısından inceleme başlattık. Avukat hanımın hamile olup olmadığı bile belli değil. Bu konuda bizim konuşma ve görüş bildirme yetkimiz de yok. Bakanlık gerekli açıklamayı yapar” dedi.