Gündem Pembe Saçlı Kız Kadıköy Meydanı’nda

Pembe Saçlı Kız Kadıköy Meydanı’nda

27.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dr. Elanur Yılmaz’ın sosyal medyada ‘DedimOlabilir’ etiketini kullanarak paylaştığı, yıllar önce yarım kalan hayalindeki pembe saçlı kız resmi Kadıköy Meydanı’nda dev bir duvar resmi olarak tamamladı.

Pembe Saçlı Kız Kadıköy Meydanı’nda

Koç Üniversitesi Translasyonel Tıp Araştırma Merkezi’nde (KUTTAM) nadir görülen genetik hastalıklar üzerine doktora sonrası araştırmacı olarak çalışan Dr. Elanur Yılmaz, Elidor’un sosyal medyada ‘dedimolabilir’ kampanyasına, yarım kalan hayalindeki resmi anlatarak katıldı.

Haberin Devamı

25 yıl önce yaptığı resme ‘pembe saçlı kız olur mu?’ yorumunu alınca resimden uzaklaştığını ve yaptığı resmi de yarım bıraktığını anlatan Dr. Yılmaz’ın paylaşımının ardından firma kendisiyle iletişime geçti. Dr. Yılmaz’ın yarım bıraktığı pembe saçlı kızlar resmi mural sanatçısı KienArt’ın yorumuyla bu kez Kadıköy Meydanı’nda bir duvara aktarıldı. Altı gün süren eser boyanırken Dr. Yılmaz da duvar resmindeki kızların pembe saçlarını boyadı. 31 Aralık’a kadar Kadıköy Meydanı’nda kalacak resmin NFT versiyonu ise TOG yararına satışa çıkarılarak başka genç kadınların hayallerine destek olacak.

Yarım kalmasın

Dr. Elanur Yılmaz şunları anlattı; “Hayatta asla olmaz dediğimiz birçok şeyi sorgular ve ‘Neden olmasın?’ diyebilirsek bize birçok kapının açıldığını göreceğiz. Pembe saçlı kızları hayalleri olan tüm genç kadınlara adıyorum” dedi.