Gündem Pençe-Kilit bölgesinden acı haber: 1 şehit

Pençe-Kilit bölgesinden acı haber: 1 şehit

13.10.2023 - 08:48 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit operasyon bölgesindeki bir üs bölgesine yapılan taciz ateşi sonucu Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Musa Esat Kaya'nın şehit olduğunu duyurdu.

Pençe-Kilit bölgesinden acı haber: 1 şehit

MSB'den yapılan açıklamada "Pençe-Kilit operasyon bölgesinde bir üs bölgemize 12 Ekim 2023 tarihinde bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan taciz atışı sonucu Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Musa Esat Kaya şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz." denildi.

Haberin Devamı

Pençe-Kilit bölgesinden acı haber: 1 şehit

ŞEHİT ATEŞİ KONYA'YA DÜŞTÜ

Şehit Kaya'nın acı haberi, Konya'nın Selçuklu ilçesi Hocacihan Hanaybaşı Mahallesi'nde oturan annesi Şerife ile babası Mehmet Kaya'ya askeri yetkililerce verildi. Şehadet haberi sonrası evin bulunduğu sokağa, Türk bayrağı asıldı. 3 kardeş olan Kaya'nın 3,5 yıl önce Kadriye Kaya ile evlendiği, 2 yaşında Mehmet Ali adını verdiği bir oğlu olduğu belirtildi. Şehit Kaya'nın cenazesi, ikindi vakti namaz sonrası şehitlikte toprağa verilecek.

Pençe-Kilit bölgesinden acı haber: 1 şehit

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Pençe- Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerce yapılan taciz atışı sonucu şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Musa Esat Kaya'nın (31) cenazesi, memleketi Konya'da toprağa verildi.

Pençe-Kilit bölgesinden acı haber: 1 şehit

Türk Silahlı Kuvvetleri'nce yürütülen Pençe- Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerce yapılan taciz atışı sonucu Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevli Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Musa Esat Kaya, şehit oldu. 5 yıllık Astsubay Kaya'nın cenazesi, askeri uçakla memleketi Konya'ya, ardından da dini ve askeri törenin yapıldığı Musalla Mezarlığı Namazgahı'na getirildi. 3 kardeş olan Kaya'nın 3,5 yıl önce Kadriye Kaya ile evlendiği, 2 yaşında Mehmet Ali adını verdikleri bir oğlu olduğu belirtildi. Şehit Kaya'nın cenaze törenine babası Mehmet, annesi Şerife Kaya, kardeşleri, yakınları ile Konya Valisi Vahdettin Özkan, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Şehit Kaya'nın cenazesi, kılınan namazın ardından Konya Şehitliği'nde toprağa verildi.