Gündem Pençe Kilit Harekatı bölgesinden acı haber: 1 asker şehit

Pençe Kilit Harekatı bölgesinden acı haber: 1 asker şehit

18.10.2023 - 16:00 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan Piyade Sözleşmeli Onbaşı Alican Güneş'in kaldırıldığı hastanede şehit olduğunu duyurdu. Çatışmada ilk belirlemelere göre 2 terörist etkisiz hale getirildi.

Pençe Kilit Harekatı bölgesinden acı haber: 1 asker şehit

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarıyla girilen temasta yaralanarak hastaneye sevk edilen kahraman silah arkadaşımız Piyade Sözleşmeli Onbaşı Alican Güneş, tedavi gördüğü hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Bölücü terör örgütü ile sağlanan temasta ilk belirlemelere göre; 2 terörist etkisiz hale getirilirken bölgede operasyonlara devam ediliyor. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" denildi.

Haberin Devamı

Pençe Kilit Harekatı bölgesinden acı haber: 1 asker şehit



BAKAN GÜLER'DEN BAŞSAĞLIĞI

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, şehit asker için yayımladığı başsağlığı mesajında, "Kahraman silah arkadaşımız, 18 Ekim 2023 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve MSB mensupları adına Allah'tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim" dedi. 

 Kahramanmaraş’a şehit ateşi düştü

Haberin Devamı

Merkez Onikişubat ilçesinin Pirireis Mahallesi’nde yaşayan aileye şehadet haberini Onikişubat Kaymakamı Salih Çiğdem ile askeri yetkililer verdi. Haberi alan baba Ali ile anne Gülbahar Güneş gözyaşlarına boğulurken, eve ve evin olduğu sokağa Türk bayrakları asıldı. Bekar olan şehit Piyade Sözleşmeli Onbaşı Alican Güneş, yarın Saygılı Mahallesi’nde düzenlenecek askeri törenle son yolculuğuna uğurlanacak.

Pençe Kilit Harekatı bölgesinden acı haber: 1 asker şehit

VALİ ÜNLÜER’DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Öte yandan Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer de başsağlığı mesajı yayınladı. Ünlüer mesajında şunları kaydetti:

“Piyade Sözleşmeli Ali Güneş, Pençe Kilit Harekat bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarıyla girilen temas yaralanmış, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine yakınlarına başsağlığı diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun.”