Gündem Pençe-Kilit şehitlerine veda! Memleketlerine uğurlandılar

Pençe-Kilit şehitlerine veda! Memleketlerine uğurlandılar

27.11.2023 - 10:19 | Son Güncellenme:

Kuzey Irak'taki Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Necdet Çalış ile Piyade Sözleşmeli erler Emrah Gündüz ve Fevzi Kızıltaş'ın cenazeleri, memleketlerine uğurlandı.

Pençe-Kilit şehitlerine veda Memleketlerine uğurlandılar

Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde PKK'lı teröristlerin saldırısında Piyade Astsubay Üstçavuş Necdet Çalış ile Piyade Sözleşmeli erler Emrah Gündüz ve Fevzi Kızıltaş şehit oldu, 2 asker de yaralandı. Şehit askerler için 23'üncü Piyade Tümen Komutanlığı'nda tören düzenlendi.

Haberin Devamı

Törene Vali Cevdet Atay, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Murat Bulut, Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Mevlüt Dirim, İl Müftü Yardımcısı İbrahim Sancar ve bölge halkı katıldı. Şehitlerin Türk bayrağına sarılı cenazeleri, tören alanına getirildi. Saygı duruşunun ardından şehitlerin öz geçmişleri okundu, dua edildi.

Pençe-Kilit şehitlerine veda Memleketlerine uğurlandılar

 Törenin ardından Nejdet Çalış'ın cenazesi Adana'ya, Fevzi Kızıltaş'ın cenazesi Şanlıurfa'ya, Emrah Gündüz'ün cenazesi ise Erzincan'a uğurlandı.

ERZİNCAN’A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Irak sınırında şehit olan Erzincanlı Piyade Sözleşmeli Er Emrah Gündüz’ün acı haberini sosyal medya hesabından, ‘Şehidimiz var, Erzincan’ başlığı ile duyurdu.

Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan saldırı sonucu Piyade Astsubay Üstçavuş Necdet Çalış ve Piyade Sözleşmeli Er Emrah Gündüz şehit oldu, 2 asker yaralandı. Erzincan Valisi hamza Aydoğdu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Refahiyeli hemşehrimiz, Piyade Sözleşmeli Er Emrah Gündüz, vatanımız ve al bayrağımız uğruna şehit olmuştur. Cesur yüreği ve kahramanlığıyla milletimizin kalbinde ebediyen yaşayacaktır. Şehidimize Allah'tan rahmet ailesine ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Mekanın cennet, makamın Ali olsun" ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

Pençe-Kilit şehitlerine veda Memleketlerine uğurlandılar

ADANA’YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan saldırı sonucu şehit olan P. Asb. Üçvş. Necdet Çalış’ın Adana’daki baba ocağına ateş düştü.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yürüttüğü Pençe- Kilit operasyonunda bölgede bölücü terör örgütü mensuplarınca düzenlenen saldırıda Piyade Astsubay Üstçavuş Necdet Çalış ve Piyade Sözleşmeli Er Emrah Gündüz şehit oldu, 2 asker yaralandı. Şehit Çalış’ın Adana’nın Ceyhan ilçesindeki baba evine acı haber, yetkililer tarafından verildi. Şehidin evine Türk bayrağı asılırken akraba ve komşuları aileye taziye ziyaretinde bulundu. Şehidin 3 ay önce evlendiği ve eşinin 3 aylık hamile olduğu öğrenildi.

Şehit Çalış'ın defin işlemleri ile ilgili daha sonra açıklama yapılacağı belirtildi.

Haberin Devamı

Pençe-Kilit şehitlerine veda Memleketlerine uğurlandılar

ŞANLIURFA’YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Pençe-Kilit operasyonunda teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Sözleşmeli Er Fevzi Kızıltaş’ın acı haberi Şanlıurfa'daki ailesine verildi.

Fevzi Kızıltaş'ın şehadet haberi yetkililer tarafından Haliliye ilçesine bağlı Karaman Mahallesi'nde yaşayan ailesine verildi. Acı haberi alan ve gözyaşına boğulan şehidin yakınlarını yetkililer teselli ederken, ailenin yaşadığı ev ve sokağa Türk bayrağı asıldı.

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak da sosyal medya hesabından acı haberi; “26 Kasım 2023 günü Pençe-Kilit Operasyonu Bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplaru tarafından yapılan saldırı sonucu şehit olan Astsubay Üstçavuş Necdet Çalış ve Piyade Sözleşmeli Er Emrah Gündüz, Piyade Sözleşmeli Er Fevzi Kızıltaş’a Allah’tan rahmet, Aileleri, Türk Silahlı Kuvvetleri, Aziz Milletimiz ve Şanlıurfa’lı hemşehrilerimize başsağlığı diliyorum. Mekanları cennet olsun” sözleriyle paylaştı.

Haberin Devamı

Pençe-Kilit şehitlerine veda Memleketlerine uğurlandılar