Gündem Pençe şehidi ağıtla uğurlandı

Pençe şehidi ağıtla uğurlandı

27.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Şehit Piyade Uzman Çavuş Remzi Nişan memleketi Mersin’de gözyaşlarıyla toprağa verildi. Saldırıda şehit olan dört korucu için Şemdinli’ye taziye ziyaretinde bulunan İçişleri Bakanı Soylu “Onlar en şerefli yolun yolcusu oldular” dedi.

Pençe şehidi ağıtla uğurlandı

Irak’ın kuzeyinde devam eden Pençe- Yıldırım Harekatı bölgesinde PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Remzi Nişan (30), memleketi Mersin’de son yolculuğuna uğurlandı. Şehit için ilk tören Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı’nda tören düzenlendi. Törene, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, mülki ve idari yöneticiler ile komutanlar katıldı. Şehidin cenazesi askeri uçakla Adana’ya getirildi. Şakirpaşa Havalimanı’ndaki karşılama töreninde şehidin tabutu uçaktan indirilirken bir yıllık eşi Neslihan gözyaşlarına boğuldu. Ayakta durmakta güçlük çeken anne Tülay ve baba Halis Nişan da uzun süre tabuta sarılarak ağladı.

Haberin Devamı

Törenin ardından şehidin cenazesi, polis korteji eşliğinde kara yoluyla Mersin’e getirildi. Erdemli ilçesindeki baba evinden helallik alındıktan sonra Mersin Muğdat Camii’ne düzenlenen törene, ailesinin yanı sıra, askeri erkan, kent protokolü ve vatandaşlar katıldı. Cenazede yakınları, şehidin tabutuna sarılıp ağıtlar yaktı. Mersin Müftüsü’nün kıldırdığı namazın ardından şehidin cenazesi Akbelen Mezarlığı’ndaki şehitlikte toprağa verildi.

‘En şerefli yolun yolcusu oldular’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, PKK’nın saldırısında şehit düşen ve önceki gün Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde toprağa verilen güvenlik korucuları Avdi Demir, Kemal İmece, Veysi Sebik ve Bülent Vermez’in acılı ailelerine taziye ziyaretinde bulundu. Soylu şehit korucuların yakınlarına Türk bayrağı ile şehitlerin çerçeveli fotoğraflarını verdi. Ziyaret sırasında binlerce kişi, ellerinde Türk bayrakları ile ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’, ‘Kahrolsun PKK, HDP’ sloganları attı. Ailelere Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın taziye dileklerini de ileten Soylu, Hakkari topraklarında 3 bin şehit verildiğini belirterek, “Bunu unutmak, mümkün değildir. Bilmenizi istiyorum ki; nasıl sınırlarımızın içerisini temizlemişsek, kahraman silahlı kuvvetlerimizle, korucularımızla, sınırlarımızın dışında, bir daha bu topraklara kimsenin göz dikemeyeceği bir noktaya getirmek; bizim şehitlere namus borcumuzdur. Onlardan şefaat bekliyoruz. Onlar en şerefli yolun yolcusu oldular” ifadelerini kullandı.