Gündem 3 ilde orman yangını kontrol altına alındı

3 ilde orman yangını kontrol altına alındı

04.08.2023 - 23:45 | Son Güncellenme:

Balıkesir, Kahramanmaraş ve İzmir'de orman yangını çıktı. 3 ilde de orman yangını kontrol altına alındı.

3 ilde orman yangını kontrol altına alındı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde çıkan orman yangını havadan ve karadan müdahale ile kontrol altına alınarak söndürüldü.

Haberin Devamı

Burhaniye ilçesi sınırları içinde saat 15.25’te çıkan orman yangınına ilk müdahale 15.46’da havadan helikopter ile yapıldı. Yanına 2 ilk müdahale aracı, 6 arazöz, 3 su ikmal aracı, 2 helikopter ve 1 uçak ve 52 personel ile müdahale edildi. Yangın çalışmalar neticesinde kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında yaklaşık 7 dönüm ormanlık alanda zarar tespiti yapıldı. Ekipler bölgede soğutma çalışmalarını aralıksız sabah saatlerine kadar sürdürecek.

 

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş'ta ormanlık alanda çıkan yangın havadan ve karadan yapılan müdahaleler sonucu kontrol altına alındı.

Yangın, Onikişubat ilçesinin Bulutoğlu Mahallesi'nin kırsalındaki ormanlık arazide çıktı. İhbar üzerine bölgeye 10 arazöz, 3 su tankı, 45 itfaiye personeli ile 3 helikopter sevk edildi. Ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Bölge sakinlerinden Osman Karabacak, “Yangın Bulutoğlu Mahallesi Güllüyazı mevkiinde çıktı. 3 farklı bölgede çıktı. Farklı yerlere sıçradı ama nasıl sıçradı bilmiyoruz. Her yerde çalışma var, ekipler söndürme çalışmalarını yapıyorlar.” dedi.

Haberin Devamı

Selim Karabacak ise “Yangın köyün giriş tarafından başladı, diğer yerlere de sıçradı. Daha sonra 3 bölgede yanmaya başladı. Ekiplerin müdahaleleri sonucu söndürülüyor.” ifadelerini kullandı.

Can kaybının yaşanmadığı yangın sonrası yaklaşık 10 dekarlık alanın zarar gördüğü öğrenildi.

Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

İZMİR'DE ORMAN YANGINI

İzmir'in Kınık ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sonucu kontrol altına alındı.

Yangın, saat 17.40 sıralarında Kınık ilçesi Kalemköy mevkiinde çıktı. 10 dakika içinde harekete geçen İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, alevlere 5 uçak, 7 helikopter, 20 arazöz, 8 su ikmal aracı ve 3 dozer ile müdahaleye başladı. Ekiplerin yoğun çalışmaları neticesinde alevlerin saat 21.00 itibarı ile kontrol altına alındığı bildirildi.