Gündem Pizza hayat kurtardı

Pizza hayat kurtardı

08.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Erkek arkadaşı tarafından rehin alınan Amerikalı kadın, internetten verdiği pizza siparişine yazdığı ‘yardım edin’ notu sayesinde özgürlüğüne kavuştu

Pizza hayat kurtardı

ABD’nin Florida eyaleti, ilginç bir rehine krizine sahne oldu. Erkek arkadaşı tarafından üç çocuğuyla birlikte rehin alınan Cheryl Treadway isimli kadın, kendisi ve çocuklarının hayatını internetten pizza sipariş ederek kurtardı. Olay günü erkek arkadaşı Ethan Nickerson ile kavga eden Treadway çocuklarını okuldan almaya gitti. İkili Treadway’in üç çocuğunu aldıktan sonra evlerine döndü. Aralarındaki kavganın tekrar alevlenmesiyle Treadway ve üç çocuğu, erkek arkadaşı tarafından bıçakla rehin alındı. Rehin tutulan Treadway, yemek sipariş etmek için telefona yöneldi ancak Nickerson bu duruma izin vermedi. Bir süre boyunca erkek arkadaşını yemek söylemek konusunda ikna etmeye çalışan çaresiz kadın sonunda başarılı oldu.
Telefonundan pizza sipariş eden Treadway, siparişin not bölümüne ‘rehin alındım lütfen yardım edin 911’i arayın’ yazdı. Yorumu fark eden pizzacı çalışanları 911’i arayarak kadının adresini verdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis, Treadway ve üç çocuğunu yara almadan kurtarmayı başarırken Ethan Nickerson’ı da gözaltına aldı. Olay sırasında pizza siparişi verilen Pizza Hut restoran işletmecisi Candy Hamilton, 28 yıldır bu işte olduğunu ancak daha önce benzer bir durumla karşılaşmadığını belirterek şaşkınlığını dile getirdi. Treadway’in sıkça bu restoranı kullandığı için çalışanların durumun ciddiyetini anladığı ve yardımcı olmaya çalıştıkları da ifade edildi. Tutuklanan Ethan Nickerson hakkında dava açıldı.