Gündem PKK, ‘görevi bırak’ diye tehdit etmiş

PKK, ‘görevi bırak’ diye tehdit etmiş

02.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Lice Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Orhan Mercan toprağa verildi. Mercan’ın, bir süre önce PKK tarafından görevi bırakması için tehdit edildiği bildirildi

PKK, ‘görevi bırak’ diye tehdit etmiş

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde önceki gece evine gelirken silahlı saldırıda yaşamını yitiren Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Orhan Mercan (34), dün toprağa verildi. Mercan’ın partideki görevinden ayrılması için daha önce PKK tarafından tehdit edildiği belirtildi. Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da, Mercan’ın ilk bilgilere göre PKK’lı teröristler tarafından şehit edildiğini belirterek, “Hain bir saldırı sonucu değerli kardeşimiz şehit edildi. Şu an ilk değerlendirme bir terör saldırısı olduğu yönünde” dedi. Saldırıyla ilgili devam eden operasyonlarda 19 şüpheli gözaltına alındı.
Operasyon
Evli ve 4 çocuk babası Mercan’a önceki gece 23.30 sıralarında evine gelirken, pusu kuran kişiler tarafından ateş açıldı. Eve 10 metre kala gerçekleşen silahlı saldırıda başına ve göğsüne aldığı kurşunlarla ağır yaralanan Mercan, kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı.
Saldırının ardından kaçan kişileri yakalamak için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nden terör ve istihbarat şubelerinden ekipler de soruşturma için Lice’ye geldi. Mercan ailesinin evinin çevresinde de polis zırhlı araçlarla güvenlik önlemi aldı. Mercan için dün Lice Ak Parti İlçe binasında da taziye çadırı kuruldu. Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Ak Parti Milletvekili Galip Ensarioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla ve İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Mercan’ın annesinin evine taziye ziyaretinde bulundu. Taziye çıkışında açıklama yapan Güzeloğlu, olayı terör saldırısı olarak değerlendirdiklerini belirterek, “Hain bir saldırı sonucu değerli kardeşimiz şehit edildi. Şu an ilk değerlendirme bir terör saldırısı olduğu yönünde” açıklamasını yaptı. Ensarioğlu da, saldırının demokrasiye ve sivil insanlara yapıldığını belirterek “Örgüt bombalama ve haince suikastlara yöneldi” dedi. Saldırıyı lanetlediğini ifade eden Ensarioğlu, “Artık suikastlar ve buna benzer beklenen şeylerdir. Biz bunların hepsini göğüsleyecek durumdayız ve bu mücadele devam eder. Artık görünür bir şekilde kırsalda savaşamadığı zaman, bir taraftan bombalama eylemleriyle sivillere askerlere polislere yönelik eylemler var. Bir taraftan da bu tür haince suikastlar var.” diye konuştu.Görgü tanıkları da, Mercan’ın yaşamını yitirdiği saldırıdan önce havai fişek seslerinin geldiğini, daha sonra üç el silah sesi duyduklarını söyledi.
Orhan Mercan’ın katledilmesiyle ilgili başlatılan soruşturmada 19 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında bulunan 2 kişinin saldırı olayıyla direkt ilgili oldukları öğrenildi.

Gözyaşlarıyla toprağa verildi

Ak Partili Orhan Mercan’ın cenazesi, saldırıdan sonra kaldırıldığı Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi’nde yapılan otopsi işleminin ardından yakınları tarafından dün erken saatlerde teslim alındı. Lice’ye götürülen Mercan’ın cenazesi ailesi ve yakınlarının katıldığı törenle Samparos Mezarlığı’nda gözyaşları ve PKK’ya lanet sloganları arasında toprağa verildi.

PKK, ‘görevi bırak’ diye tehdit etmiş


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker ve bazı partililer, saldırı sonucu hayatını kaybeden Ak Parti Lice İlçe Başkan Yardımcısı Orhan Mercan’ın ailesine başsağlığı dileyerek mezarlıkta
dua okudu.

‘Kalleşçe katledildi’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaşamını yitiren Mercan’ın mezarını ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile sabah konuştuğunu, onların da üzüntü içerisinde olduğunu ifade etti. Soylu, “Kıymetli dava arkadaşımız, vatansever ve kardeşlik duygusu yüksek, ablasının tarifiyle ‘gönlü geniş ve yiğit’ bir arkadaşımızı kaybetmenin elemi ve üzüntüsü içerisindeyiz. Orhan şehittir. Kalleşçe katledilmiştir” dedi.