Gündem PKK kundakçıları AVM’de yakalandı

PKK kundakçıları AVM’de yakalandı

04.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bayrampaşa’da bir AVM’ye çanta içinde sokulmak istenen bomba, kuryenin elinde patlayınca facianın önüne geçildi. 2 şüphelinin itirafıyla, terör örgütü PKK’nın İstanbul’da ormanları yakmak için görevlendirdiği kundakçılar da yakalandı.

PKK kundakçıları AVM’de yakalandı

FERİT ZENGİN/HABER MERKEZİ- İstanbul’da bulunan bir AVM’ye bırakılmak üzere çanta içerisinde sokulan bomba, PKK’lı kuryenin kolunda patladı. Gözaltına alınan iki şüphelinin itiraflarının ardından yakalananların sayısı 11’e yükseldi.

Haberin Devamı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM Şube ekiplerince gerçekleştirilen seri operasyonlar, önceki gün Bayrampaşa’daki bir AVM’de şüphe üzerine durdurulup aranan bir şahsın sırt çantasından düzenekler çıkmasıyla başladı. Beş yıl önce de DAEŞ’li teröristler tarafından bombalı saldırı için hedef alınan ancak polisin son dakika operasyonuyla faciadan dönülen AVM’ye, geçtiğimiz salı günü yanında bulunan S.A. ile giren D.B.’nin kolundaki çanta aniden patlayıp ateş aldı. Olaya anında müdahale eden güvenlik görevlilerinin ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri iki şüpheliyi gözaltına alırken, yapılan incelemede çantadaki düzeneğin yangın çıkarma düzeneği olduğu tespit edildi.

PKK kundakçıları AVM’de yakalandı

Ormanı da yakacaklardı

Haberin Devamı

AVM’de yakalanıp sorguya alınan şüphelilerin itirafları doğrultusunda Sultangazi Kent Ormanı’nda yangın çıkarmak isteyen kundakçılar yakalandı. Ormana bırakılan üç bomba düzeneği de ele geçirildi.

PKK kundakçıları AVM’de yakalandı

İki şüpheli ifadelerinde “Rodem” kod adıyla tanıdıkları PKK mensubu S.D.’nin kendilerine yüzü maskeli örgüt mensuplarının videolarını izlettiğini itiraf etti. Şüpheliler, S.D.’nin yurt dışındaki bir şahıs ile irtibat halinde olduğunu, yurt dışından gönderilen paralarla patlayıcı yapımında kullanılabilecek malzemeler aldırdıklarını ve S.D. ile Y.E.’nin patlayıcı düzeneğini hazırlayıp kendilerine vererek AVM’deki mağazalardan birine bırakmak üzere geldiklerini söyledi. İfadeler üzerine patlayıcıların hazırlandığı Bahçelievler’deki hücre evine baskın yapıldı. 6 kişi gözaltına alınırken, orman kundaklamada kullanılmak üzere hazırlandığı değerlendirilen 3 kilo 250 gram piroteknik patlayıcı ile çeşitli malzeme ele geçirildi. Şüphelilerin yer göstermeleriyle Sultangazi Kent Ormanı’nda da üç kutu içerisine yerleştirilmiş patlayıcı madde düzeneğine ulaşıldı. Şüphelilere finansal destekte bulunduğu belirlenen M.İ.Y., M.Y. ve Y.E.’nin de yakalanmasıyla gözaltı sayısı 11’e çıktı.

Dışişleri’nden tepki

PKK terör örgütü yandaşlarının Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi binasına zorla girerek, terör propagandası yapma girişimlerine Ankara’dan tepki geldi. Dışişleri’nden yapılan açıklamada, Avrupa ülkelerinde ifade ve gösteri özgürlüğü kisvesi altında örgütün faaliyetlerine izin verilmesinin PKK’yı cesaretlendirdiği vurgulanarak, bu faaliyetlere son verilmesi çağrısında bulunuldu.  -ANKARA Milliyet