Gündem Plak savaşları

Plak savaşları

21.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Son yılların başarılı gruplarından Yüzyüzeyken Konuşuruz, önceki gün Facebook hesabından yapılan bir paylaşımda plak şirketi Fono Müzik ile aralarındaki sorunları yazdı ve müzikseverlerden üç senedir bağlı oldukları şirketi boykot etmelerini istedi.

Plak savaşları

Şirket aleyhine iddiaların ve grubun kendi hesabından Youtube’da paylaştığı ‘Canavar’ ve ‘Ne Farkeder’ videolarının kaldırtıldığı bilgisinin yer aldığı paylaşım sosyal medyada geniş yankı buldu.
Sonrasında grubun eski basçısı ve Fono Müzik’le kontrat yapılmasına önayak olan, şirketin sahibi Güngörmüş ailesinin üyesi Burak Güngörmüş de Facebook üzerinden, grup üyesi Kaan Boşnak’ın kendisini ve ailesini tehdit eden bir mesaj attığını yazdı. Boşnak ve Güngörmüş ile telefonda görüştük.

Haberin Devamı

Kaan Boşnak: ‘Hakkımız yendi’
l Fono Müzik bize plak bastırma, klip çekimi ve yurtdışında kayıt vadetti. Arkadaş olduğumuz, istediğimiz zaman sözleşmeyi feshedip ayrılabileceğimiz söylendi. Bunlar sözleşmede yok, sözlü vaatler. Sektörü öğrenince çok hakkımızın yendiğini anladık.
l Konserlerimizden menajerlik hakları onlarda olduğu için yüzde 25 alıyorlar, ancak hiçbir konser ayarlamayıp başka bir menajerle çalıştırıyorlar, ona da biz kendi cebimizden para veriyoruz.
l İki şarkı yeni çıkacak olan albümde yer alacaktı. Kendilerinden yayınlamalarını istediğimizde gündemin şarkı yayınlamaya uygun olmadığını söylediler. Şarkı siyasi olduğu için korktular ve yayından kaldırdılar.

Burak Güngörmüş:‘Para kardeşliği bozdu’
l İki albüm kaydettik beraber. Bir taraftan grubun menajerliğini de yapıyordum, arkadaşça bir ortam vardı. Ancak para mevzusu bu kardeşlik durumumuzu bozdu, Kaan grubu dağıtıp benim dışımda kişilerle yeniden topladı.
l Konser menajerliğine gelince, Türkiye’de ‘booking manager’ diye bir kavram var, bu bildiğimiz anlamda menajer değildir, konser ayarlayan, lokal yerler bulan bir kişidir. Bu iki kavramın karışmaması lazım.
l Albümde yer alacak parçaları ilk yayınlayacak olan sözleşmeye göre plak şirketidir. Sanatçı bunu kendi kafasına göre ilk yayınlayamaz. Hiçbir zaman şarkılarının içeriğine karışmadık, özgürce çaldık.