Gündem Polat çifti davasında çarpıcı detaylar: Kolunda bileziklerle geldi, kelepçeyi kopardı

Polat çifti davasında çarpıcı detaylar: Kolunda bileziklerle geldi, kelepçeyi kopardı

04.11.2023 - 11:38 | Son Güncellenme:

Dilan ve Engin Polat çiftinin aralarında bulunduğu 18 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Sevk sırasında otobüse binen Sıla Doğu'nun kolundaki plastik kelepçeyi çıkardığı görüldü. 

Polat çifti davasında çarpıcı detaylar: Kolunda bileziklerle geldi, kelepçeyi kopardı

Kara para aklama, suç işlemek maksadıyla örgüt kurmak, belgede sahtecilik ve vergi kanununa muhalefet suçlarından haklarında soruşturma başlatılan Dilan Polat, eşi Engin Polat ve birinci derece yakınlarının da aralarında bulunduğu toplam 24 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 18'i emniyetteki işlemlerinin ardından bu sabah adliyeye sevk edildi.   

Haberin Devamı

Polat çifti davasında çarpıcı detaylar: Kolunda bileziklerle geldi, kelepçeyi kopardı

'ÇOK SİNİRLİYİM'

Adliyeye sevk sırasında şüpheli Sıla Doğu, otobüse bindiği sırada elindeki kelepçeyi çıkardığı görüldü. Şüphelilerin Kartal Lütfü Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki sağlık kontrolü sırasında, hastaneye gelen Engin Polat'ın annesi Şükran Polat ise basın mensuplarının sorularına 'çok sinirliyim, bunu söylemek istiyorum, başka hiçbir şey söylemek istemiyorum' diye yanıt verdi. Şükran Polat'ın kolundaki çok sayıda bilezik ise dikkat çekti.

Polat çifti davasında çarpıcı detaylar: Kolunda bileziklerle geldi, kelepçeyi kopardı

İFADELERİ ALINDI

Öte yandan Dilan Polat, Engin Polat ve Sıla Doğu'nun ifadeleri Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunda alındı. Sağlık kontrolünün ardından Anadolu Adalet Sarayına sevk edilen 18 şüpheli Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosuna getirildi. Dilan Polat, Engin Polat ve Sıla Doğu'nun ifade işlemi sona erdi. 18 şüphelinin ifadesi 3 cumhuriyet savcısı tarafından alınıyor. 

Haberin Devamı

'AYLIK GELİRİMİZ: 150-200 BİN'

Dilan Polat ile Engin Polat’ın emniyette verdiği ifadeleri ortaya çıktı. Dilan Polat’ın sorgu sırasında ağladığı ve bütün şirket hareketlerinden eşi Engin Polat ile muhasebecilerin ilgilendiğini söylediği öğrenildi. Öte yandan Polat çiftinin aylık gelirlerinin 150 ile 200 bin lira olarak beyan ettikleri, Engin Polat’ın suçlamaları kabul etmediği belirtildi.

ADRES DEĞİŞİKLİĞİ

4 gün emniyette gözaltına kalan şüphelilerden bazılarının ifadelerine ulaşıldı. Elde edilen bilgilere göre Dilan Polat ve Engin Polat’a sorulan sorulardan biri operasyondan kısa bir süre önce neden adres değişikliği yaptıkları oldu. Çiftin bu soruya çocuklarımızın okulu için diye cevap verdi.

DİLAN POLAT İFADE BOYUNCA AĞLADI

Öte yandan Dilan Polat’ın ifadesi boyunca ağladığı, kendisine yöneltilen sorulara, “Şirketlerin hareketleri, para giriş çıkışlarıyla eşim ve muhasebe birimi ilgileniyor. Ben sadece reklam yüzüyüm" şeklinde cevap verdiği belirtildi.

ENGİN POLAT: YOLSUZLUK YAPMADIK, BU PARALARI BİRİKTİRDİK

Engin Polat’ın ise söz konusu iddiaları kabul etmeyerek, “Şirket açtım kapattım doğru, battı şirketim. Yolsuzluk yapmadık, bu paraları biriktirdik. Çalıştık emek verdik" dediği öğrenildi. Engin Polat’ın babası Sezgin Polat’ın ise suçlamaları kabul etmeyerek her şeyi avukatları Ahmet Gün’ün ayarladığını söylediği ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınanlardan biri olan Ahmet Gün’ün ise aylık gelirini 300 bin olarak gösterdiği, şirketlerin sadece avukatlığını yaptığını ifade ettiği öğrenildi.