Gündem Dilan Polat ve Engin Polat'ın son oyunu! İnternet satışları da yalan

Dilan Polat ve Engin Polat'ın son oyunu! İnternet satışları da yalan

18.11.2023 - 06:49 | Son Güncellenme:

Dilan ve Engin Polat’ın tutuklu muhasebecisi, çiftin milyonlarca liralık ‘dolgu fatura’ düzenlediğini, internetten yapılmış görünen satışların da gerçek dışı olduğunu detaylarıyla anlattı.

HABER MERKEZİ - Kara para aklama, vergi kaçırma ve örgüt üyeliği suçlamalarıyla tutuklanan Dilan Polat ve Engin Polat’ın tutuklu bulunan muhasebecisi Ahmet Gün, etkinlik pişmanlık kapsamında savcılığa ifade verdi. Aynı zamanda avukat da olan Gün, sahte faturalarla ilgili ayrıntıları da savcılığa aktardı. Polat’ların milyonlarca liralık “dolgu fatura” düzenlediğini anlatan Ahmet Gün, internet alışveriş sitelerinden yapılmış görünen satışların da gerçek dışı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Gün’ün etkin pişmanlıktan yararlanmak için şimdilik yüzeysel bilgiler verdiği tahmin ediliyor. Savcılık bu bilgileri yeterli bulmadı ve  Gün tahliye edilmedi. Gün, Silivri’den Tekirdağ Cezaevi’ne nakledildi.

ŞİRKET GÜN’ÜN KIZINA AİT

Polat çiftinin soruşturmasında kritik isimlerden Ahmet Gün, etkin pişmanlıktan yararlanarak konuşmaya karar verdi. Polat ailesinin muhasebe işlerini yapan avukat Ahmet Gün, savcının karşısına çıktı. Polat ailesinin sahte fatura çevriminde yer alan şirketlerden BYZ Gün Güzellik Kozmetik İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Gün’ün kızına aitti. Bu şirketin kurucu sahibinin ise Ahmet Gün’ün kızı B.N.G. olduğu ortaya çıkmıştı. Gün, etkinlik pişmanlık için ifade verirken, kızına ait firmanın sahte fatura kestiğini anlattı.

Haberin Devamı

İnternet sitelerinde yer alan habere göre, Gün’ün ifadesinde verdiği bilgiler şöyle: “Tasfiye halindeki Fekben Plastik Anonim Şirketi, Tekbaşer Temal ve Sanayi firması ile BYZGUN Güzellik Kozmetik şirketi, sahte fatura düzenlemek için kurulmuş firmalardır. Bu firmaların sahte düzenlemesi için devrini Sezgin Polat (Engin Polat’ın babası) aldırmıştır. Bu firmaların naylon fatura kesen sahte firmalar olduğu konusunda Engin Polat’ın da bilgisi vardır. Bu firmalar, Dipomed Medikal Kozmetik, Rise And Shine ve DP Güzellik A.Ş. isimli firmalara da sahte fatura düzenlemişlerdir.”

Polat ailesinin şirketlerinden Rise And Shine’in satışlarının çok yüksek göründüğünü anlatan Gün, “Bu nedenle tasfiye halindeki şirketlerden dolgu amaçlı fatura düzenleniyordu” diye konuştu.

BABA CANDAN HESABINI KAPATTI

Suç örgütüne üye dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamalarıyla tutuklanan sosyal medya fenomenleri Nihal Candan ve Bahar Candan’ın babası Hakan Candan’ın paylaşımları gündem oldu. Hakan Candan’ın gelen tepkilerin ardından hesabını kapattığı görüldü. Hakan Candan, 2014 yerel seçimlerinde AK Parti’den Karaman belediye Başkanlığı için aday adayı oldu ancak aday gösterilmedi.

Öte yandan, anne Umut Candan da, kızlarının suçsuz olduğunu iddia etti. Bir televizyon programına telefonla bağlanan anne Candan, “Çocuklarımın tek suçu o yemekte bulunmak” diye konuştu. 

Haberin Devamı

‘PARANIN KAYNAĞI YASA DIŞI BAHİS’

Engin Polat’ın bir telefon görüşmesinde kendisine Rise And Shine firmasının bu ayki cirosunun 80 milyon TL’ye ulaştığını söylediğini aktaran Gün, şunları söyledi:

“1 ay sonraki beyan verme tarihine yaklaştığımızda bana bu firmadan 80 milyon TL yerine yarı yarıya 40-45 milyon TL arasında satış faturası getirildi. 80 milyon TL tutarındaki faturaların yaklaşık yarısını iptal etmişler. Burada mal karşılığı olmayan yüklü miktarda para girişi olmaktadır.” Gün, bu paranın kaynağının da yasa dışı bahis ya da başka bir kara para aklama olabileceğinden şüphelendiğini söyledi.