Gündem Polis Akademisi - EGM bekçilik sonuçlarını hangi tarihte açıklayacak? (e devlet giriş)

Polis Akademisi - EGM bekçilik sonuçlarını hangi tarihte açıklayacak? (e devlet giriş)

21.11.2019 - 15:15 | Son Güncellenme:

İş arayışında olan vatandaşlar, bekçilik alımlarında şansını denedi. Bekçilik sınavlarına katılmak isteyen adaylar öncelikle bekçilik başvuru şartlarını araştırdı. Ardından bekçi olmak için yazılı ve sözlü sınava katılan adaylar, şu sıralar bekçilik mülakat sonuçları için heyecanlanıyor. Peki bekçilik sonuçları için Polis Akademisi ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarih verdi mi? Bekçilik sözlü sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak?

Polis Akademisi - EGM bekçilik sonuçlarını hangi tarihte açıklayacak (e devlet giriş)

Çarşı ve Mahalle Bekçiliği sınavlarına katılım sağlayan adaylar, şu sıralar heyecan dolu. Geçtiğimiz günlerde bekçilik sözlü mülakatlarına giren bekçi adayları, sınav başarılarını merak ediyor. Bekçilik alım süreci, Polis Akademisi ve EGM tarafından yürütülüyor. Bekçilik sözlü mülakat sonuçları Polis Akademisi ve EGM'nin resmi intrernet sitesinden duyurularak, e - devlet sistemine giriş yapılarak öğrenilecek.  

Haberin Devamı

BEKÇİLİK SÖZLÜ SINAV SONUÇLARI HANGİ TARİHTE AÇIKLANACAK?

Polis Akademisi ve Emniyet Genel Müdürlüğü, Çarşı ve Mahalle Bekçiliği sözlü sınav sonuçları için henüz bir tarih vermedi. Bekçi adayları sonuçları öğrenmek için sabırsızlanırken, e devlet üzerinden öğrenilecek olan bekçilik sonuçları, e devlet şifresi olmayanları telaşlandırdı. Peki e devlet sistemine nasıl giriş yapılır? e - devlet şifresi nereden alınır?

E - DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

Şifreyi, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. Kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimliğin(nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi, hakim ve savcı kimlik kartları, süresi dolmamış (geçerli) çalışma izin kartı) ibraz edilerek Yurt içinde PTT Merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerden alınabilir. Bunun yanı sıra üzerinde “e-Devlet Kapısı şifresi almaya yetkilidir” ibaresi olan vekalet ya da ilgili adli birimlerce temin edilmiş vesayet belgesi aracılığıyla da PTT şubelerinden şifre temin edilebilmektedir.

Haberin Devamı

e-Devlet şifresi yurt dışında Elçilik ve Konsolosluklardan temin edilebilir. Bağlı bulunulan dış temsilciliklerden konuyla ilgili detaylı bilgi alınabilir.

Bununla birlikte, mobil imza, elektronik imza veya internet bankacılığı kullanılıyorsa, e-Devlet Kapısına bunlardan biri ile giriş yaptıktan sonra şifre oluşturulabilir. Elektronik kimlik kartı ile de Türkiye.gov.tr adresine giriş yapılabilir ve şifre oluşturulabilir.

Şifre ile giriş yaptıktan sonra şifrenizi değiştirmeniz istenir, bu durumda PTT’den aldığınız şifreyi girmeniz ve ardından da kendinizin belirleyeceği ve belli kriterlerden oluşan (şifre değişikliği sayfasında açıklanan) yeni şifrenizi girmeniz istenir. Bu işlemleri tamamladıktan sonra yeni şifreniz ile sisteme giriş yapabilirsiniz. Şifreyle ilgili ekranda bulunan uyarıları lütfen dikkatlice okuyunuz.