Gündem Polis merkezinde darp iddiası! Valilikten açıklama: Soruşturma başlatıldı

Polis merkezinde darp iddiası! Valilikten açıklama: Soruşturma başlatıldı

25.03.2024 - 12:14 | Son Güncellenme:

Hakkari Valiliği 'nden yapılan açıklamada, “Hakkari Zap Spor ile Mazıdağ Spor kulübü maçındaki olayların ardından savcılık talimatı ile ifadeye çağrılan Yalçın Kaval'ın karakolda darbedildiği iddiası üzerine Valiliğimizce ivedi olarak soruşturma başlatılmıştır." denildi.

Polis merkezinde darp iddiası Valilikten açıklama: Soruşturma başlatıldı

Hakkari Zap Spor’un dün evinde Mazıdağı Fosfat Spor ile oynadığı karşılaşmanın devre arasında çıkan olaylara karıştığı suçlamasıyla evinde gözaltına alınan Yalçın Kaval, götürüldüğü polis merkezinde darbedildiğini öne sürüp, şikayetçi oldu. Hakkari Valiliği, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

Aşağı Merzan Mahallesi'ndeki stadyumda dün Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden Hakkari Zap Spor ile Mazıdağı Fosfat Spor arasında oynanan karşılaşmanın ilk yarısının bitiminde futbolcular seyirciler tartıştı. Bu sırada bazı seyirciler sahaya girince arbede yaşandı. Karşılaşmayı kızı ile birlikte izleyen 3 çocuk babası Yalçın Kaval, iftar sonrası olaylara karıştığı gerekçesiyle polis tarafından evinde gözaltına alındı. Atatürk Polis Merkezi’nde ifadesi alanın Kaval, sağlık kontrolü için götürüldüğü Hakkari Devlet Hastanesi'nde darbedildiğini ileri sürüp, şikayetçi oldu. Bunun üzerine Kaval, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadeye çağrıldı.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Hakkari Valiliği de konuya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, şöyle denildi:

Haberin Devamı

“Hakkari Zap Spor ile Mazıdağ Spor kulübü maçındaki olayların ardından savcılık talimatı ile ifadeye çağrılan Yalçın Kaval'ın karakolda darbedildiği iddiası üzerine Valiliğimizce ivedi olarak soruşturma başlatılmıştır. Olay tüm yönleri ile incelenecek olup, soruşturma sonucuna göre ilgililer hakkında yasal işlemler eksiksiz olarak uygulanacaktır. Kamuoyuna duyurulur."

BARO’DAN AÇIKLAMA

Hakkari Barosu'ndan polis merkezinde yaşandığı ileri sürülen darp olayıyla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Söz konusu muamelede bulunan kolluk görevlileri hakkında gerekli soruşturmanın derhal yürütülmesi gerektiği belirtilen açıklamada, “24.03.2024 tarihinde akşam saatlerinde Hakkari ilimizde ifadesi olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Y.K adlı vatandaşımızın ifadesi esnasında güvenlik güçleri tarafından işkenceye maruz bırakıldığı baro başkanlığımızca öğrenilmiştir. Uygulanan darp, kötü muamele ve işkence sonrası Şahıs Hakkari Devlet Hastanesi'ne götürülmüştür. Darp raporu alan şahsın basına yansıyan görüntüleri üzerine soruşturma başlatılmıştır” denildi. Açıklamada ayrıca hukuki sürecin takipçisi olunacağı ifade edildi.