Gündem Polise, sevgilisinden 'cinsel saldırı' iftirası! Memurluktan çıkarılma cezasına itiraz etti

Polise, sevgilisinden 'cinsel saldırı' iftirası! Memurluktan çıkarılma cezasına itiraz etti

25.10.2023 - 11:25 | Son Güncellenme:

Manisa’da Şılır K.'nın (19) cinsel saldırı iddiası sonrası yargılanıp, raporlarla suçsuzluğu ispatlanan polis memuru İbrahim Halil K. (32), idari soruşturma kapsamında 'devlet memurluğundan çıkarılma' cezası verildi. Yürütmenin durdurulmasını talep eden K., masum olduğu mahkemece kanıtlanan bir dava sonucunda verilen cezanın kabul edilemez olduğunu belirtti.

Polise, sevgilisinden cinsel saldırı iftirası Memurluktan çıkarılma cezasına itiraz etti

Yunusemre ilçesinde Şılır K., internetten tanıştığı polis memuru İbrahim Halil K. ile bir süre arkadaşlık yaptı. 22 Eylül 2021'de alışveriş merkezinden çıkan K., polisi arayıp K. tarafından zorla alıkonulup, cinsel saldırıya uğradığı ihbarında bulundu. Adrese gelen ekiplerin polis merkezine götürdüğü K., ifadesinde, K.'ün evinde uyuşturucu kullandığını da iddia etti. K.'nın şikayeti üzerine 23 Eylül 2021'de, polis memuru K.'nın Uncubozköy Mahallesi'ndeki evinde arama yapıldı.

Haberin Devamı

AÇIĞA ALINDI, 5 AY SONRA GÖREVİNE DÖNDÜ

Gözaltına alınan K., hakkında açılan idari soruşturma kapsamında açığa alındı. Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 'nitelikli cinsel saldırı', 'kişiyi cinsel amaçlı hürriyetinden yoksun bırakma' suçlarından K. hakkında adli soruşturma da başlatıldı. Jandarma Kriminal Dairesi Laboratuvarı'nın düzenlediği raporda; K.'nın uyuşturucu madde kullanmadığı kesinleşirken, bilirkişi raporlarında ise Şılır K.'nın cinsel saldırıya uğramadığı, kamera kayıtları ve tanık beyanlarıyla zorla alıkonulmadığı belirtildi. Raporların ardından Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı, K. hakkında 17 Ocak 2022'de takipsizlik kararı verdi. Savcılığın takipsizlik kararının ardından K., 5 ay sonra görevine döndü.

Haberin Devamı

İFTİRA ATTIĞINI KABUL ETTİ

Bu gelişmenin ardından Şılır K. hakkında 'iftira' suçundan kamu davası açıldı. Davanın 29 Haziran 2022'de Manisa 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen 3'üncü duruşmasında Şılır K., polis memuru K.'ya iftira attığını kabul etti. Şılır K., ifadesinde, "Halil İbrahim K. ile aramızda bir gönül ilişkisi oldu. Kendisine öfkelendiğim ve sinirlendiğim için hakkında bu şekilde ifade verdim. Yaptığımdan pişmanım" dedi. K. ise mağdur olduğunu söyledi.

2 YIL 1 AY HAPİS CEZASI ALDI

Mahkeme heyeti, K.'nın gözaltına alınmasını da göz önünde bulundurarak K., 'iftira' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak' suçlarından 2 ayrı ceza verdi. 'İftira' suçundan 1 yıl 6 ay ceza alan K.'nın cezası, 'iyi hal' indirimi ile 1 yıl 3 aya düşürüldü. 'Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak' suçundan aldığı ceza ise 1 yıldan 10 aya düşürüldü. K., toplam 2 yıl 1 ay hapis cezası aldı ve hükmün açıklaması geriye bırakıldı.

Polise, sevgilisinden cinsel saldırı iftirası Memurluktan çıkarılma cezasına itiraz etti

DEVLET MEMURLUĞUNDAN ÇIKARILMA

Öte yandan Soma İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki polis merkezinde görevini sürdüren İbrahim Halil K., 18 Ağustos'ta İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu'nca alınan 'devlet memurluğundan çıkarılma' cezası kararı, 21 Ekim'de tebliğ edildi. Kurulun oy birliği ile aldığı kararda, "Davranışlarıyla, memurluk sıfatı ile bağdaşmayacak nitelik ve derecede yüz kızartıcı ve utanç verici hareketlerde bulunma suçunu işlediği sübuta erdiğinden 657 sayılı devlet memurları kanununun 125/e-g maddesi gereğince 'devlet memurluğundan çıkarılma' cezası tecziye edilmesine, fiilin işleniş biçimi ve kusurunun ağırlığı dikkate alındığında ayrıca geçmişte aldığı disiplin cezası bulunduğundan hakkında aynı maddenin 3'üncü fıkrasının uygulanmasına yer olmadığına oy birliğine karar verildi" ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı

POLİS MEMURU İTİRAZ ETTİ

​Bunun üzerine Polis memuru K., Manisa İdare Mahkemesi'ne gönderilmek üzere Soma Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi'ne yürütmenin durdurulmasını talep ederek, itiraz etti. Polis memuru K., itiraz dilekçesinde, masum olduğu mahkemece kanıtlanan bir dava sonucunda verilen cezanın ağır ve kabul edilemez olduğunu, bu nedenle yürütmenin durdurmasını talep ettiğini belirtti.