Gündem Pamukkale'de unutulan turistin cansız bedeni bulundu

Pamukkale'de unutulan turistin cansız bedeni bulundu

09.05.2024 - 10:33 | Son Güncellenme:

Dünyaca ünlü Pamukkale'yi görmek için geldiği Pamukkale'de unutulan 70 yaşındaki Polonyalı kadını turist dere yatağında ölü bulundu.

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Pamukkale ve Hierapolis Antik Kenti'ni görmek için Denizli’ye gelen yabancı kafile, turun bitmesinin ardından bugün öğle saatlerinde kentten ayrılarak gezinin sonraki durağı olan Burdur'daki Salda Gölü'ne gitti. Kafileyi 100 kilometre gittikten sonra otobüsten indiren tur rehberi, kafilede yer alan 70 yaşındaki Polonya uyruklu Maria Jolanta Latacz’ın eksik olduğunu fark etti.

Haberin Devamı

Pamukkalede unutulan turistin cansız bedeni bulundu

KOMANDOLAR ARAMAYA KATILDI

Durumun bildirilmesi üzerine Pamukkale ören yerinde görevli güvenlik görevlileri tarafından yaşlı turistin bulunması için geniş çaplı araştırma başlatıldı. Havanın kararmasıyla birlikte arama çalışmalarına, Denizli İl Jandarma Komutanlığına bağlı komando birliği de destek verdi.

GÜVENLİK KAMERALARI İNCELEMEYE ALINDI

Hierapolis Antik Kenti ve Pamukkale ören yerinde yapılan geniş çaplı araştırmalarda, Polonyalı yaşlı kadına ait bir ize rastlanmadı. Maria Jolanta Latacz’ın bulunması için ören yeri ve çevresindeki güvenlik kameraları Denizli İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından incelemeye alındı. Kayıp turistin bulunması için yürütülen çalışmaların çok sayıda jandarma ekibinin katılımıyla devam ettiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Pamukkalede unutulan turistin cansız bedeni bulundu

CANSIZ BEDENİ BULUNDU

Denizli'deki turla gezmek için geldiği UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Pamukkale Ören Yeri'nde kaybolan Polonyalı turist Maria Latacz'in komandolar tarafından cansız bedenine ulaşıldı. Latacz'in cesedinin bulunduğu Domuzçukuru mevkisindeki dere yatağına düşerek öldüğü üzerinde durulduğu bildirildi. 

Pamukkalede unutulan turistin cansız bedeni bulundu

CENAZESİ ÜLKESİNE GÖNDERİLECEK

Maria Latacz'in komandolar tarafından bulunan cansız bedeni, jandarma ve savcının olay yerindeki incelemelerinin ardından Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Latacz'ın yanında taşıdığı özel eşyalarının bulunduğu çantası da jandarma ekipleri tarafından yakınlarına teslim edilmek üzere götürüldü. Jandarmanın olay yerinde yaptığı ilk incelemelere göre, tek başına doğa yürüyüşlerine gitmeyi sevdiği öğrenilen Latacz'ın düşerek hayatını kaybettiği belirlendi. Latacz'ın cenazesinin adli işlemlerin ardından ülkesi Polonya'ya gönderileceği bildirildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Denizli Valiliği, Pamukkale gezisi sırasında kaybolduktan sonra cansız bedenine ulaşılan Polonyalı turistin ölümüyle ilgili olarak açıklama yaptı.

Denizli Valiliğinden yapılan açıklamada; “İlimiz Pamukkale ilçesinde bulunan Hierapolis Örenyerine 08 Mayıs 2024 Çarşamba günü Antalya ilinden gezi amaçlı ziyarete gelen turist kafilesindeki 73 yaşındaki Polonya uyruklu M.J.L.’nin kaybolduğu ihbarı alınmıştır. İhbar üzerine Jandarma Asayiş Timi, JASAT, Jandarma Asayiş Komando Bölüğü, AFAD ekipleri ve Pamukkale güvenlik görevlileri tarafından başlatılan detaylı arama çalışmaları neticesinde ilk belirlemelere göre yüksekten düşme neticesinde hayatını kaybettiği değerlendirilen M.J.L.’nin 9 Mayıs 2024 Perşembe günü saat 11.00 sıralarında cansız bedenine ulaşılmıştır. Olayla ilgili geniş kapsamlı adli tahkikat başlatılmıştır” denildi.