Gündem Ponpon kızları kurtaran AK Partili çıktı

Ponpon kızları kurtaran AK Partili çıktı

02.05.2014 - 11:50 | Son Güncellenme:

RTÜK'ün AKP kontenjanından seçilen 4 üyesi, Anadolu Efes takımının Ponpon kızlarını ekrana getiren CNN-Türk'e, ''Çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel, ahlaki gelişimine zarar verdiği'' gerekçesiyle ceza istemiş, ancak 5'e 4 oyla istek reddedilmişti. İşte 2 CHP'li ve birer MHP ve BDP'li üye ile birlikte hareket eden AKP kontenjanında kurulda bulunan üyenin RTÜK Başkanı Davut Dursun olduğu öğrenildi.

Ponpon kızları kurtaran AK Partili çıktı

Ponpon kızlar RTÜK'ten bir AKP'linin oyuyla kurtuldu

Haberin Devamı


RTÜK toplantısında Anadolu Efes takımı kızlarının, 24 Şubat günü CNN-Türk'te yayınlanan programında, ''Stüdyodaki dans gösterisi sırasında da kameralar, dansçıların vücutlarının bazı bölümlerine odaklama yapmıştır. Bu da kadın vücudunun istismar edildiği izlenimi vermektedir'' denilerek CNN Türk için ceza istenmişti.
Gazeteport'un haberine göre, Başkan Davut Dursun ile üyeler Süleyman Demirkan, Ali Öztunç, Esat Çıplak ve Ahmet Yıldırım, ''Anadolu Efes kızlarının yaptığı gösteri, kadın vücudunun istismarı biçiminde değerlendirilemez. Yayına ceza verilmesi, basketbol maçlarındaki bu tür gösterileri de sorun haline getirir'' diyerek, karşı çıktı. AKP kontenjanından seçilen üyeler Taha Yücel, Hamit Ersoy, Tahsin Fendoğlu ve Nurullah Öztürk ise karşı oy kullanıp, ceza istedi.