Gündem ‘Ponzi Ümit’ Hollanda’ya kaçmış

‘Ponzi Ümit’ Hollanda’ya kaçmış

19.05.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Eski Denizbank Şube Müdürü Seçil Erzan’ın hayali fon yaratarak Arda Turan, Emre Belözoğlu’nun da aralarında olduğu ünlü futbolcuları ve iş insanlarını milyonlarca dolar dolandırdığının ortaya çıkmasının ardından benzer bir olayın Tunceli’de de yaşandığı öğrenilmişti.

‘Ponzi Ümit’ Hollanda’ya kaçmış

Çiğdem Yılmaz - İstanbul’da özel bir bankada bir dönem muhasebeci olarak çalışan Ümit Gönek’in Tunceli’de ve İstanbul’da 200’e yakın kişiden yüksek kar vaadiyle milyonlarca dolar dolandırdığı ortaya çıkarken, yaklaşık 2 yıldır aranan Gönek’in Hollanda’da olduğu tespit edildi.

Haberin Devamı

‘ALACAKLILAR PEŞİMDE’

Hollanda’daki yakınları vasıtasıyla Ümit Gönek ile telefonda konuştuğunu kaydeden mağdurlardan İbrahim Sarı, kendisinin de 1 milyon dolarlık bir kayıp yaşadığını belirterek, “Hepimizin parası gitti. Hollanda’da olan tanıdıklarımız aracılığıyla kendisi ile telefonda konuştum. Bana, ‘Peşimde bir sürü alacaklı var, kaçtım’ dedi. Paralara ne olduğunu söylediğimde başta hesaplarına bloke konulduğunu söyledi, böyle bir şeyin olmadığını bildiğimi söylediğimde de paranın tehdit yoluyla kendisinden alındığını iddia etti. Türkiye’ye gelip teslim olmasını söylediğimde de dalga geçer gibi ‘Tamam sen istedin diye gelirim’ deyip gülüyor. Bu adamın Türkiye’ye iadesini ve cezasını çekmesini istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘Ponzi Ümit’ Hollanda’ya kaçmış

4.5 MİLYON LİRAYI KAPTIRDI

Ümit Gönek’e 4.5 milyon lira kaptıran 37 yaşındaki Ali Tat, “Nasıl bir yol izleyeceğimizi bilmiyoruz, buradan yetkililere sesleniyoruz, bu adam Türkiye’ye getirilsin ve yargılansın” dedi. Ergin Sarı da 750 bin dolarını Gönek’e kaptırdığını öne sürerek şunları aktardı: “Haberle gündeme gelmesinin ardından ailesi bunu yasa dışı yollarla Türkiye’den göndermiş. Bunu da inkâr etmiyorlar. Bu adamın yüzünden onlarca ailede kavgalar çıktı, hatta boşananlar bile oldu. İnsanlar ellerinde avucunda ne varsa götürüp Gönek’e verdi. Şimdi de diyor ki ‘Arkamda mafya vardı onlar tarafından dolandırıldım.’ Türkiye’ye gelsin, cezasını çeksin, bizim de paramızı versin.”