Gündem Prostattan koşarak uzaklaşın!

Prostattan koşarak uzaklaşın!

07.04.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

İsveç’te yapılan ve British Journal of Sport Medicine’da yayımlanan çalışmada aerobik egzersiz kapasitesi ile prostat kanseri arasındaki ilişki incelendi.

Prostattan koşarak uzaklaşın

DİDEM SEYMEN İstanbul - 58 bin kişinin dahil edildiği çalışma, egzersiz kapasitesi yüksek olanlarda, prostat kanseri insidansının anlamlı derecede düşük olduğunu gösterdi. Uzmanlar ise egzersizin sadece prostat değil, her tür kanseri önlemede etkili ve en ucuz koruyucu yöntem olduğu görüşünde hem fikir. 

Haberin Devamı

Üroloji uzmanı Doç. Dr. Mehmet Gökhan Çulha, “Fiziksel aktivitenin birçok hastalıkta olumlu etkilerinin olduğunu görmekteyiz. Lokal ve sistemik inflamasyon ile ileri evre prostat kanseri arasında ilişki olduğunun tespit edilmesi sonrası fiziksel aktivitenin önemi daha çok ortaya çıktı” dedi. Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Abdullah Şahin ise takipli hastalarına fitness egzersizleri önerdiğini aktararak, “Egzersiz yapma, ideal vücut kilosuna ulaşma sadece prostat kanseri değil hemen hemen tüm kanser türlerinde riski azaltır” diye konuştu.