Gündem Ramazan ne zaman? 2018 fitre miktarı ne kadar?

Ramazan ne zaman? 2018 fitre miktarı ne kadar?

06.05.2018 - 12:29 | Son Güncellenme:

Üç ayların sonuncusu olan, Recep ve Şaban aylarının ardından gelen Ramazan ayına çok az bir süre kaldı. İslam aleminin heyecanlı bekleyişi sürüyor. Peki Ramazan ayı ne zaman başlıyor? 2018 yılı için belirlenen fitre miktarı ne kadar? İşte detaylar...

Ramazan ne zaman 2018 fitre miktarı ne kadar

On bir ayın sultanı olan Ramazan yaklaşmasıyla birlikte hazırlıklar da yapılmaya başlandı. Ramazan ayı oruç ayıdır. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi de Ramazan ayının içerisinde yer alır. Bu yıl Ramazan ayı 16 Mayıs’ta başlayacak. İlk iftar sofraları da 16 Mayıs Çarşamba günü kurulacak. Bir aylık sürecin ardından da Ramazan Bayramı kutlanacak.

Haberin Devamı

2018 RAMAZAN AYI VE BAYRAMI HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

2018 RAMAZAN BAYRAMI TARİHLERİ

Ramazan Bayramı’nın ilk günü 15 Haziran Cuma günü kutlanacak. Bayram tarihleri, hafta sonuna denk geldiği için tatil süresi geçmiş yıllarda olduğu gibi uzun olmayacak. Ramazan Bayramı günleri;

14 Haziran Perşembe - Ramazan Bayramı Arefesi
15 Haziran Cuma - Ramazan Bayramı 1. günü
16 Haziran Cumartesi - Ramazan Bayramı 2. günü
17 Haziran Pazar - Ramazan Bayramı 3. günü

2018 FİTRE MİKTARI NE KADAR?

Fitre, her yıl Ramazan ayında verilir. Fitre; temel ihtiyaçları haricinde belirli bir miktar mala sahip olan, durumu iyi olan ve oruç tutamayacak durumdaki Müslümanların vermiş oldukları yardımdır. Fitre, fıtır sadakası olarak da bilinir.
Bir kişinin asgari geçim tutarına göre belirlenen fitrenin bu yıl 19 Türk Lirası olduğu, Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından açıklandı. Fitre, Ramazan ayının birinci günü verilmesi vaciptir ancak bayram öncesinde de verilebilir. Bayram namazı öncesinde fitre vermek, müstehap kabul edilir.

Haberin Devamı

RAMAZAN BAYRAMI ÖNEMİ NEDİR?

Ramazan ayı, on bir ayın sultanı olarak nitelendirilir. Oruç ayı olan bu mübarek ayda, cennet kapıları ardına kadar açılır. Oruç, İslam’ın beş şartından bir tanesini oluşturur. Merhamet ve sabır bu ayda daha güçlü bir hale bürünür.
Ramazan kelime anlamı olarak farklı anlamlara gelir. Bunlardan bir tanesi de yeryüzündeki tozları temizleyen yağmur anlamındadır. Yağmurun yeryüzündeki tozları temizlediği gibi, Ramazan ayı da insanların işlemiş olduğu günahların temizlenmesini sağlar.

Ramazan’ın önemini vurgulayan hadislerden bazıları;
- İnsanın başına bir bela geldiği zaman oruç tutsun.
- Cennet, her yıl Ramazan ayının gelişiyle süslenip ziynetlenir.
- Kim Ramazan ayında Kuran-ı Kerim’den bir ayet okursa diğer aylarda Kuran hatmeden kimse gibidir.
- Ramazan ayı bütün ayların, Kadir Gecesi ise bütün gecelerin efendisidir.
- Oruç tutan bir kimse, kendisine hakaret edildiği vakit “Allah’ın selamı üzerine olsun ben bugün oruçluyum” derse, Allah-u Teala buyurur: “Oruçlu kulum bana sığındı, onu cehennem ateşinden koruyup cennetime yerleştirin.”