Gündem Ramazan pidesi nasıl yapılır?

Ramazan pidesi nasıl yapılır?

22.05.2018 - 12:41 | Son Güncellenme:

Ramazan ayı denildiğinde akla ilk gelen şeylerden biri olan Ramazan pidesi, iftar sofralarının vazgeçilmezi olmasının yanı sıra sahurlarda da yoğun şekilde tüketilir. Sıcak bir Ramazan pidesi alabilmek için girilen pide kuyruğu, bu mübarek ayın muhabbetli anlarına vesile olsa da uzun saatler boyunca aç kalan bünyeler için daha kolayı sıraya girmek yerine Ramazan pidesini evde kendi elleriyle hazırlamaktır. Peki, Ramazan pidesi nasıl yapılır?

Ramazan pidesi nasıl yapılır

Ramazan pidesi için gerekli malzemeler

Haberin Devamı

5 gram instant maya

Yarım tatlı kaşığı toz şeker

Bir su bardağı ılık su

Bir çay kaşığı tuz

Üç su bardağı un

Pidenin üstü için gerekli malzemeler

Bir adet yumurta sarısı

İki yemek kaşığı sıvı yağ

Yarım yemek kaşığı yoğurt

Bir yemek kaşığı su

Bir yemek kaşığı çörek otu

Önemli Püf Noktası

Pideyi yoğurma işlemini en az on dakika kadar sürdürün ve mayayı aktif hale getirmeye çalışın.

Pişirme Tavsiyesi

Eğer yumuşak bir pide hazırlamak istiyorsanız, maya karışımınızda kullanacağınızı sütün ılık olmasına dikkat edin ve hazırladığınız hamura bir yemek kaşığı kadar ayçiçek yağı katın.

Ramazan pidesi hazırlanışı

İnstant ya da kuru olarak bulunan mayanızı, ılık suda toz şeker eşliğinde karıştırın. Mayanın aktif hale gelebilmesi için hazırladığınız karışımı 5 dakika kadar bekletin. Karışıma azar azar un ve ekleyin. Karışım bir araya gelene kadar yaklaşık 10 dakika yoğurma işlemine devam edin.

Haberin Devamı

Başka bir kaba aldığınız hamurun üzerini nemli bir bezle örtün. Hamuru, mayalanabilmesi için oda sıcaklığında 30 dakika kadar beklemeye bırakın.

Yumurta sarısını, yoğurdunuzu ve sıvı yağınızı küçük bir kaba koyarak karıştırın. Fırın tepsinize yağlı kağıt serin ve üzerini hafifçe unlayın. Mayalanan hamurunuzu fırın tepsisinin üzerine alın. Elinizi yumurta, yoğurt ve yağla hazırladığınız karışıma batırarak hamurunuzu büyütün ve açtırın. Hamurun üzerine bıçak ucu yardımıyla kare ya da baklava dilimi gibi şekiller verin ve bunu yaparken çok fazla bastırmayın.

Pide formunu alan hamurunuzu, ikinci defa olmak üzere 15-20 dakika kadar fırın tepsisinde mayalanmaya bırakın. Pidenin üzeri için hazırladığınız yumurta sarılı karışımı pideye sürüp üzerine çörek otu serpiştirin. Önceden ısıttığınız 200 derecedeki fırınınızda pidenizi üzeri kızarıp kabarana kadar pişirin.

Fırından çıkardığınız pidenizin üzerine hafifçe su serpin ve ardından temiz bir bezle pidenizi sararak ilk sıcaklığının gitmesini bekleyin. Pidenizi dilimledikten sonra servis edin.