Gündem Recep Tayyip Erdoğan Vakfı kuruldu

Recep Tayyip Erdoğan Vakfı kuruldu

01.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hediye edilen eşyaların sergileneceği Recep Tayyip Erdoğan Müzesi ve yine kendi adını taşıyacak bir kütüphane kurulması amacıyla Recep Tayyip Erdoğan Vakfı kuruldu.

Resmî Gazete’de yayımlanan vakfın kuruluşuna ilişkin ilana göre, vakfın kurucular kurulu ve yönetim kurulunda, Erdoğan’ın oğlu Necmeddin Bilal Erdoğan, kızları Sümeyye Erdoğan Bayraktar ve Esra Albayrak yer alıyor. Çocuklarının yanı sıra ayrıca Erdoğan’ın avukatları Ahmet Özel ile Hüseyin Aydın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Uluslararası Türk Kültür ve Miras Vakfı Proje Müdürü Nuri Aksu da vakfın kurucuları ve yönetim kurulu üyeleri arasında.

Haberin Devamı

Kütüphane ve müze

Yayımlanan ilana göre vakıf, “İstanbul ilinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsına ait veya görevi sırasında kendisine tevdi edilen eşyalardan uygun görülenlerin sergileneceği ‘Recep Tayyip Erdoğan Müzesi’ ve toplumun eğitim ve kültür seviyesinin yükseltilmesi ile eğitim ve araştırma çalışmalarına katkı sağlanması amacıyla ‘Recep Tayyip Erdoğan Kütüphanesi’ kurmak, ayrıca bilimsel, kültürel ve sanatsal programlar ile sergiler düzenlemek” amacıyla kuruldu. Vakfın malvarlığı 120 bin lira olarak belirtildi. Kapatılması halinde vakfın mal varlığı, kurucular kurulunun karar vereceği bir vakıf ya da kamu kurumuna devredilecek.