Gündem ‘Resmen değil fiilen görevi bırakıyorum’

‘Resmen değil fiilen görevi bırakıyorum’

02.10.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile genel başkanlığa adaylığını açıklayan Grup Başkanı Özel dün TBMM’de görüştü. Görüşmede Grup Başkanlığı konusunda mutabakata varılırken, Özel, “Resmi istifa yok, fiilen görevi bırakıyorum” dedi.

‘Resmen değil fiilen görevi bırakıyorum’

Mehtap Gökdemir - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile genel başkanlığa adaylığını açıklayan Grup Başkanı Özgür Özel dün TBMM’de görüştü. Görüşmede iki isim, Özel’in Grup Başkanlığı’ndan kurultaya kadar resmen istifa etmemesi ancak fiilen de bu görevi yürütmemesi, yeni Grup Başkanı seçminin de kurultay sonrası yapılması konusunda anlaştı. Özel görüşme sonrası basın mensuplarına, “Resmi istifa yok, fiilen görevi bırakıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Makam aracını bırakacak

TBMM’de bir grup gazeteci ile sohbet eden Özel, Genel Başkan ile görüştüğünü ve Grup Başkanlığı konusunda bir mutabakata vardıklarını söyledi. Görüşme talebinin kendisinden geldiğini, Grup Başkanlığı konusunda süreci nasıl işleteceklerini birlikte değerlendirdikleri aktaran Özel, şöyle konuştu:

“Bugün yapılacak bir istifanın, grubu bir rekabetin içine sokmanın, yeniden bir seçim yapmanın doğru olmayacağı konusunda karşılıklı hemfikir olduk. Grupta bir tartışma, bir yarılma olmaması için Grup Başkanlığı seçimini kurultay sonrasına bırakıyoruz. İhtiyaç olursa kurultaydan sonra seçilecek. Görevimi resmen bırakmıyorum ama fiilen burada Grup Başkanlığı yapmayacağım. Bundan sonra salı günleri grup toplantılarına katılmayacağım. Grup Başkanı olarak benim yapmam gereken görevleri zaten Grup Başkanvekillerimiz yetkili, benim olmadığım yerde. Grup Başkanı olarak bana bir makam aracı tahsis edilmiş durumda, onu da Meclis’in garajına bırakacağım. Kurultayı yapacağız. Kurultay bittikten sonra eğer ben Genel Başkan seçilirsem zaten bir Grup Başkanı seçimi yok. Eğer Sayın Genel Başkan seçilir ve bir Grup Başkanı seçilmesine gerek olursa seçimi o günden sonra yapacağız.”

Haberin Devamı

‘Kazanacağımı düşünüyorum’

Özel, Genel Başkan seçilememesi halinde Grup Başkanlığı’na yeniden aday olup olmayacağı yönündeki soruya, “Kazanacağımı ve Grup Başkanlığı görevini sürdürme yetkisini delegelerden alacağımı düşünüyorum. Grup Başkanlığına devam edeceğimi düşünüyorum” yanıtını verdi. Özel, “Olaki tersi oldu” denilmesi üzerine, “Ondan sonra yeni Grup Başkanı seçilir” ifadelerini kullandı.

“Resmi istifa yok, fiilen görevi bırakıyorum” vurgulamasını yineleyen Özel, çok özel bir durum olmadıktan sonra grup toplantılarına, MYK’ya, PM’ye katılmayacağını söyledi.