Gündem Restoranda gaz faciası: 7 ölü

Restoranda gaz faciası: 7 ölü

31.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Aydın Nazilli’de bir döner restoranında gaz sıkışması sonucu patlama meydana geldi. Patlama sonrası yangın çıkarken restoranda can pazarı yaşandı. Bazı çalışan ve müşteriler dışarı çıkmayı başarırken, içeride kalan 7 kişi can verdi, 5 kişi de yaralandı.

Aydın’da bir döner firmasına ait restoranın mutfak bölümünde gaz sıkışması sonucu meydana gelen patlamada 7 kişi hayatını kaybederken, 5 kişi yaralandı. Patlamanın tüp değişimi sırasında yaşandığı bildirilirken, 10 kişi gözaltına alındı. 

Haberin Devamı

Restoranda gaz faciası: 7 ölü

Nazilli ilçesi Altıntaş Mahallesi’ndeki Uzun Çarşı’da bulunan bir döner firmasına ait 2 katlı restoranın mutfak bölümünde dün saat 15.15 sıralarında, gaz sıkışması sonucu patlama meydana geldi. Patlamayla birlikte yangın çıkarken, olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, alevlere müdahale ederek yangını söndürdü. Patlamada 7 kişi yaşamını yitirirken, yaralanan 1’i ağır 5 kişi ise ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Hayatını kaybedenlerden 2’sinin yangında dışarıya çıkamayan Emine Düztepe (37) ile 14 yaşındaki kızı İrem Düztepe olduğu öğrenildi. Emine Düztepe’nin eşinin Şırnak’ta jandarma personeli olarak görev yaptığı belirtildi.

Restoranda gaz faciası: 7 ölü

Emine Düztepe ile kızı İrem Düztepe yangında birlikte can verdi.

Haberin Devamı

Yaralılar Cennet Yeldi (24), tüpü değiştiren görevli Mustafa Görkem Balkık (20), kasiyer Merve Bayar (23), çalışan Osman Sakızcı (19) ve müşteri Hasan Pehlivan’ın (41) tedavileri ise sürüyor. Vücudunda yüzde 80 oranında yanık oluştuğu öğrenilen Cennet Yeldi’nin İzmir’deki bir hastaneye sevk edildiği aktarıldı. Olayla ilgili açıklama yapan Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, “İlk belirlemelere göre tüp değişimi sırasında patlama meydana gelmiş. Çalışanın ilk beyanına göre tüpten bir koku geldiği, hatta yetkili kişinin gelerek değiştirme noktasında kokunun çıktığı, kendisinin bazı insanları dışarıya çıkardıktan kısa süre sonra da patlamanın olduğu yönünde. Kesin sonuçlar itfaiye ve olay yeri incelemeyle
ortaya çıkacak” dedi.

Restoranda gaz faciası: 7 ölü

2 kişi üst kattan atladı

Patlamanın ardından içeride bulunan iki kişinin restoranın 2’nci katından atladığı belirtildi. Yangın sırasında ise iki çocuğun üst kattaki pencereden dışarı çıkma çabaları çevredekilerin telefon kameralarına yansıdı. Görüntülerde çocukların pencere önündeki klima motorları nedeniyle dışarıya çıkamadığı görüldü. Patlamada yaralanan restoranın kasiyeri Merve Bayar, yaşadığı korku dolu anları anlattı. Bayar, “Kendimizi dışarıya zor attık. Her şey 1 dakika içerisinde oldu. Bir anda alev aldı, patladı. Hepimiz ocaktaydık. Patlama da orada oldu” dedi

Haberin Devamı

Soruşturma başlatıldı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, patlamaya ilişkin soruşturma başlatıldığını duyururken, “Soruşturma için 3 cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Olay bütün yönleriyle soruşturulacaktır. Patlamaya sebebiyet verdiği iddia edilen kişi gözaltına alınmıştır” ifadelerini kullandı. Daha sonra ise Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili toplam 10 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Gözaltına alınanlar arasında iş yeri çalışanları ve iş yerine tüp tedariki sağlayan firma çalışanlarının da olduğu öğrenildi.