Gündem Saadet Öğretmen’e bir ödül daha

Saadet Öğretmen’e bir ödül daha

20.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Çabası ve cesaretiyle istismarcı okul müdürünün tutuklanmasını sağlayan Saadet Özkan’a bir ödül de Gedik Üniversitesi’nce verildi.

Saadet Öğretmen’e  bir ödül daha

İstanbul Gedik Üniversitesi İnsan Hakları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Türk Hukukçu Kadınlar Derneği ile birlikte “Üçüncü Bin Yıl Türkiye’sinden Kadınlara Sesleniş” adlı bir konferans düzenledi. Konferansta öğretmen Saadet Özkan’a “Gedik Üniversitesi Özel Ödülü” verildi. Saadet öğretmene ödülünü, İstanbul Gedik Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Hülya Gedik takdim etti.

Ödülü tüm çocuklar için aldığını dile getiren Saadet öğretmen, istismara karşı çocuklara öz savunma eğitimi verilmesi gerektiğini söyledi. Aynı zamanda Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği’nin (UCİM) Genel Başkanı da Saadet Özkan, cinsel istismarın önüne ancak eğitim ile geçilebileceğini söyledi. Özkan, “Cinsel istismara uğrayan çocukların yanında olmalıyız, hatta bunu olduktan sonra ağlamak yerine olmadan önce önlemeliyiz” dedi.

Ödüle layık

Özkan, İzmir’in Menderes ilçesinde, iki yıl önce yaşları 6 ile 11 arasında değişen 6 kız öğrencisine cinsel içerikli film izlettiren ve istismarda bulunan okul müdürü Adil Ş .’nin tutuklanmasını sağlamıştı. Özkan’ın bu mücadelesi daha önce de ABD’de ödüle layık görülmüştü. Saadet Öğretmen, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın geleneksel olarak düzenlediği Uluslararası Kadınlar Cesaret Ödülü’nü Beyaz Saray’da ABD Başkanı Donald Trump’ın eşi Melanie Trump’tan almıştı.