Gündem Saç dökülmesine ne iyi gelir?

Saç dökülmesine ne iyi gelir?

18.04.2018 - 14:37 | Son Güncellenme:

Saç dökülmesi, her yaştan insanın rastlayabileceği bir durumdur. Dış görüntümüzü tamamlayan saçlarımız, vücudumuzda kaynaklanan eksikliklerden dökülür. Bu eksiklikler erkeklerde demir, kadınlarda ise çinko eksikliğidir.

Saç dökülmesine ne iyi gelir

Dış görünüşümüzün vazgeçilmezi olan saçlarımızın dökülmemesi için, neler yapabiliriz bir bakalım;

Haberin Devamı

Stresten uzak durun

Günlük hayatta girdiğiniz stresli ortamlar, sizi üzebilecek durumlar saçlarınızın dökülmesine neden olur. Bu yüzden gergin ve stresli durumlardan kaçının.

Protein ve demir ağırlıklı beslenin

Protein ve demir saç uzamalarının en temel maddesidir. Eksik kalmaları halinde, uzun vadeli saç dökülmelerine sebep olur. Günlük düzenli olarak 140 – 180 gram protein içeren besinler tüketin. Saçınız için fayda sağlar.

Sigara ve alkol tüketmeyin

Sigara ve alkol kullanımı, saçları yağlandırarak kırılmalarına sebep olur. Alışkanlık haline gelen sigara ve alkol kullanımı saçlarınızı öldürerek dökülmelerine sebep olur.

Saçınıza masaj yapın

Günde saçlarınıza ayırdığınız 10 dakika onları kaybetmenizi engeller. Saçlarınıza yapacağınız masaj, yeterince beslenmeyen kan damarlarını canlandırır. Düzenli olarak yapacağınız masaj sayesinde, saçlarınızla vedalaşmak zorunda kalmayacaksınız.

Haberin Devamı

Jöle ve saçı hapsedecek ürünler kullanmayın

Jöle ve benzeri ürünler saçınızı hapsederek nefes almasını engeller. Saçınızda ne kadar uzun süre kalırsa o kadar zarar verir ve yıpratır. Saçınıza ihtiyacı olan özgürlüğü vererek dökülmesini engellersiniz.

Saçınızın doğal yağını kaybetmeyin

Her gün banyo yaparak ve fazla şampuan kullanarak saçınızın doğal yağını kaybetmesine sebep olursunuz. Doğal yağını kaybeden saç kurur ve kopar. Saçınızın doğal yağını kaybetmemesi için fazla şampuan kullanımından ve yıkamadan kaçının.

Sarımsak kullanın

Sarımsak, saç diplerinizdeki toksinleri temizleyerek, yeni saçların çıkmasını sağlar. Aynı zamanda kan dolaşımını arttırması kan damarlarını besleyerek dökülmeleri engeller. Saçınıza uygulayacağınız sarımsak maskeleri, size dökülen saçlarınızı geri kazandırır.

Soğan saçlarınıza iyi gelecek

Saçların uzamasında, yeni saç oluşumunda ve dökülmelerde soğan yarar sağlar. Kan damarlarının beslenmesinin dökülmeleri azaltacağını söylemiştik. Soğan kan dolaşımını arttırarak damarları besler. Başınıza soğan suyuyla uyguladığınız masaj size dökülmelerinizde fayda sağlayacak.

Kalın dişli tarak tercih edin

Haberin Devamı

Sık ve ince dişli taraklar saçlarınızın olduğundan daha çabuk kırılmasına ve kopmasına sebep olur. Tarak seçiminizde kalın dişli tarakları tercih edin. Saç dökülmelerinizi kalın dişli taraklarla en aza indirirsiniz.

Yıkamalardan sonra saç kremi kullanın

Islak saç, en hassas saçtır. Saçlarınızı yıkadıktan sonra taramanız saç dökülmelerinizi arttırır. Bunu önlemek için, taramadan önce saç kremi sürün. Sürdüğünüz krem, saçınızı yumuşatır daha kolay taranmasını sağlar. Bu sayede saçlarınızın dökülmesini engellersiniz.