Gündem Sağanak ve dolu hayatı felç etti

Sağanak ve dolu hayatı felç etti

24.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Meteorolojinin uyarılarının ardından önceki akşam başlayan ve dün sabah da devam eden sağanak yağış ve zaman zaman etkili olan dolu nedeniyle bazı illerde yollar göle döndü, üzüm bağlarını dolu vurdu.

Sağanak ve dolu hayatı felç etti

Ankara’nın Elmadağ, Bala ve Mamak ilçelerinde önceki gün öğle saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış sele neden oldu. İlçelerde cadde ve yollar biriken yağmur suyuyla göle dönerken, bazı iş yeri ve evleri su bastı. Ankara-Kırıkkale-Samsun karayolunda trafik durma noktasına geldi. Bir otobüs de su tahliye kanalına düştü. Otobüste mahsur kalan üç kişi kepçe yardımıyla kurtarıldı.

Haberin Devamı

Şanlıurfa’dan Ankara’nın Evren ilçesine gelen tarım işçisi R.Ö’yü önceki gün Hirfanlı Barajı kenarındaki soğan tarlasını yağmurlu havada suladığı sırada yıldırım çarptı. Hastaneye kaldırılan R.Ö, kurtarılamadı.

Mersin’de önceki akşam başlayan sağanak yağış Mersin-Tarsus-Adana tren yolunun Huzurkent mevkiindeki rayların altındaki taşların boşalmasına neden oldu. Tren seferleri geçici olarak durduruldu. Sağanak nedeniyle Toroslar, Akdeniz ve Tarsus ilçelerinde ev ve iş yerlerini su bastı, bazı ishale duvarları yıkıldı.

Muğla’nın Menteşe ilçesinde, Aydın-Muğla karayolu Akçaova Mahallesi’nde yağışlardan kaynaklandığı düşünülen yolda çökme meydana geldi. İhbarla bölgeye giden trafik ekipleri yolda önlem alırken karayolları ekipleri tarafından çöken yolda çalışma başlatıldı.

Haberin Devamı

Denizli merkez ve Çal ilçesinde önceki akşam etkili olan sağanak, zaman zaman yerini doluya bıraktı. Yaklaşık 15 dakika yağan fındık büyüklüğündeki dolu, başta üzüm bağlarına, meyve ağaçlarına ve hububat tarlalarına zarar verdi.

Çorum’da önceki akşam etkili olan dolu ve sağanak yağış sebebiyle Düvenci beldesinde dereler taştı, tarım arazileri ve bazı evlerin bahçeleri sular altında kaldı.

Sinop’un Boyabat ilçesinde öncesi gece başlayıp 2 saat etkili olan sağanak yağış nedeniyle Daylı köyü mevkisindeki Çorak Deresi’nde su taşkını meydana geldi, sekiz çadırın bulunduğu bölgede dereye gelen sel suları bir çadırı alıp götürdü, üç çadırdaki eşyalar da sel sularına karıştı.

Deprem bölgesini de vurdu

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adana’da dün sabaha karşı başlayan sağanak nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu, ev ve iş yerlerinde ise su baskınları yaşandı, ağaçlar araçların üzerine devrildi. Adana Oto Center’da şiddetli yağışın etkisiyle iki iş yerinin satısı çöktü, dört araç da zarar gördü. Tarlalarda, boyu bir metreye ulaşan mısırlar yan yattı. Osmaniye’de ise dün sabah başlayan sağanak yağmur ve fırtınadan dolayı yollar kapandı, kanallar taştı, ağaçlar devrildi.