Gündem Sağlıkçılar şiddeti protesto etti

Sağlıkçılar şiddeti protesto etti

08.07.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Konya Şehir Hastanesi’nde görevli Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya’nın, görevi başında silahla öldürülmesi, sağlıkçıları isyan ettirdi. Olayın ardından sağlık meslek örgütleri iki gün iş bırakma kararı alırken, dün Türkiye genelinde geniş katılımlı eylemler gerçekleştirildi.

Sağlıkçılar şiddeti protesto etti

Ankara’da bir araya gelen sağlık çalışanları “Cenazemiz var çalışmıyoruz; yastayız iş bırakıyoruz” şeklinde sloganlar attı. Sağlık çalışanları “Başka Ekrem hocalar ölmesin. İşimizi korkmadan emniyet içinde yapmak istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

Haberin Devamı

Bir diğer eylemde ise “Doktoru yaşat ki insan yaşasın, insanı yaşat ki devlet yaşasın” yazılı pankart açtı. Grup, “Güvensiz çalışma ortamlarımız var. Bu şiddeti durdurun” açıklaması yaptı.

‘Yaşamak, yaşatmak istiyoruz’

* Konya’da Dr. Ekrem Karakaya için görev yaptığı Konya Şehir Hastanesi’ne, bine yakın doktor ve sağlık çalışanı bir araya geldi. Burada konuşan Konya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Bahadır Öztürk,  “En sert önlemler alınmalıdır” dedi.

* İzmir İl Sağlık Müdürlüğü önünde açıklama yapan sağlıkçılar valiliğin önüne yürüdü, kalabalık burada oturma eylemi yaptı ve ardından sessizce dağıldı.

* Edirne’de İl Sağlık Müdürlüğü önünde bir araya gelen sağlıkçılar, 1 dakikalık saygı duruşunda bulunurken, bina önüne siyah çelenk bıraktı.

Haberin Devamı

Sağlıkçılar şiddeti protesto etti

Yardıma hekimler koştu

İstanbul’da dün birçok hastanede iş bırakma eylemleri yapıldı. Birçok poliklinik çalışmadı, acil olanlar dışında ameliyatlar yapılmadı. Çapa’da toplanan hekimler ve sağlık çalışanları da İl Sağlık Müdürlüğü önüne yürümek istedi ancak polis biber gazı ile müdahale etti. Arbedede bir polis fenalaştı, polise ilk müdahaleyi hekimler yaptı. Sağlık çalışanları, “Kaybımız tarifsiz. Üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız” dedi.