Gündem Sahte doktor Madam Matruşka! Ayşe Özkiraz skandalında 2. perde

Sahte doktor Madam Matruşka! Ayşe Özkiraz skandalında 2. perde

30.11.2022 - 10:34 | Son Güncellenme:

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesindeki devlet hastanesinde sahte doktor skandalında yeni detaylar ortaya çıktı. Türkiye gündemine oturan 'sahte doktor' Ayşe Özkiraz'ın skandalı sonrası Sağlık Bakanlığı'nın gönderdiği 2 müfettiş, hastanedeki çalışmalarını tamamladı.

Tekirdağ’daki sahte doktor olayına ilişkin yeni detaylar gelmeye devam ediyor. Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde kendisini 'pratisyen hekim' olarak tanıtan ve diğer doktorların şüphelenip, şikayette bulunmasıyla gözaltına alındıktan sonra sahte diploma ile hastanede görev yaptığı anlaşılan Ayşe Özkiraz'ın tutuklanmasının ardından olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.

Haberin Devamı

MÜFETTİŞLER ÇALIŞMALARI TAMAMLADI

Sağlık Bakanlığı'nın gönderdiği 2 müfettiş, Çerkezköy Devlet Hastanesi'ne 4 gün süren çalışmalarını tamamladı. Ayşe Özkiraz'ın verdiği, "Çerkezköy Devlet Hastanesi'ndeki tüm cerrahi branşlarda doktorlarıyla iletişim kurdum, muhabbet ettim. Birçok kez ameliyatlara izleyici olarak katıldım. Doktor M.K.'nin hastalarını ameliyattan sonra yapılan dikiş işlemini bizzat kendim yaptım. Diğer cerrahların da ameliyatlarına katıldım ancak bu diğer doktorların ameliyatlarında herhangi bir tıbbi işlem yapmadım. Sadece gözlemci oldum. Bu ameliyatlara hep doktorların rızasıyla girdim. Hastanede herkes beni sevmişti. Burada bulunduğum zaman zarfında zaman zaman önlük, forma giyip stetoskop takıyordum. Birçok muayene ve ameliyata katıldım" ifadelerinden yola çıkan müfettişler, başhekim Mehmet Ali Filiz, İdari ve Mali Hizmet Müdürü Tufan Çetinkaya ile görevli cerrahlar ile asistanların ifadelerine başvurdu. 

Müfettişlerin ayrıca hastanede detaylı incelemelerde bulunduğu öğrenildi. Müfettişlerin tomografi, emar ve ameliyathane kısımlarında da incelemelerde bulunduğu belirtildi. İncelemelerini tamamlayan müfettişler, Çerkezköy'den ayrıldı.

Haberin Devamı

Sahte doktor Madam Matruşka Ayşe Özkiraz skandalında 2. perde

'AKIL HASTALIĞIM YOK'

Soruşturma kapsamında daha önce el konulan cep telefonu incelemesi süren Ayşe Özkiraz'ın banka hesapları da incelenmeye alındı. Özkiraz ise ifadesinde, üzerine atılı suçlamaları kabul etti. Özkiraz, "Bu süreçte kimseyi maddi olarak mağdur etmedim. Tıp fakültesini kazanamadığım için ailemden korkarak yalan söyledim. Sonra bir sarmalın içerisine girip çıkamadım. Çok pişmanım, işlerin bu noktaya gelmesini hiç istemezdim. Herhangi bir akıl hastalığım yok. Pişmanlığımı ifade ederek, üzerime atılı suçlamayı bu haliyle kabul ediyorum" dedi.

Ayşe Özkiraz'ın zaman zaman sakinleştirici ilaç aldığını ve bu ilacı içince rahatladığını söylediği belirtildi.

YURT ARKADAŞI KONUŞTU

Öte yandan sahte doktor Ayşe Özkiraz’ın bir dönem yurt yakın arkadaşı olan Burcu Saz çarpıcı açıklamada bulundu.

Bir süre yakın arkadaş olduklarını belirten Saz: "Kendisi ile aynı yurtta kalıyordum. Bize birinci sınıf tıp öğrencisi olarak tanıttı. Sürekli Çapa'ya gidiyordu. Bizi de yanında götürüyordu. Gittiğimiz zaman kimseyi tanımıyordu. Halasının ve amcasının Çapa Tıp Fakültesi'nde cerrah olduğunu söylüyordu"

Haberin Devamı

“YALAN SÖYLEMEYİ SEVİYOR”

Sahte doktor Özkiraz hakkında 'Tek yalanı doktor olması değil' diyen yurt arkadaşı, "Genel olarak yalan söylemeyi seviyor. Sosyal hayatı yok. Okul zamanı sınav zamanı kendisini ders çalışırken görmüyordum. Sürekli önlük taşıyordu. Çantasından stetoskopunu hiç çıkarmıyordu. Beni görüntülü arayarak dönem birincisi olduğuna dair plaket gösterdi. Merak edip başarı listelerine bakanlar ismini göremedi. Bahsettiği diğer isimlerin de başarı listelerinde olmadığı görüldü. Arkadaşlarının konuyu yurt yönetimine bildirmesinin üzerine yurttaki belgelerine bakıldı. Hepsi shoptu.

Sahte doktor Madam Matruşka Ayşe Özkiraz skandalında 2. perde

“HEMŞİRE KIYAFETİ VARDI ÜZERİNDE”

Saz, “Abim yeğenim diye tanıttığı insanlar, erkek arkadaşının akrabaları çıktı. Gözaltına alınıp serbest bırakılan kişi ile birkaç defa karşılaştık. Kendisini bana hemşire olarak tanıtmıştı. Hemşire kıyafetleri vardı üzerinde"

Haberin Devamı

KENDİNE ÇELENK GÖNDERDİ

20 Ekim’deki doğum gününde dikkat çeken detay ise kendisini Çapa Tıp Fakültesinden mezun olarak tanıtan sahte doktorun, bir internet sitesi üzerinden sipariş vererek Çerkezköy’deki bir çiçekçiden Çerkezköy Devlet Hastanesine gönderdiği, "Çapa’nın gururu, seni seviyoruz. İyi ki doğdun doktor" yazılı çelenk oldu. Sahte doktorun kendine "Sağlık dolu yıllara canım dostumuz. Seni çok seviyoruz. Doğum günün kutlu olsun. Doktorlar tayps" notuyla gönderdiği çiçek için kredi kartından 350 TL ödeme yaptığı öğrenildi.

MASKESİ SOSYAL MEDYADAN DÜŞTÜ

Poliklinik odasında bazı doktorlar, hemşireler ve hastane çalışanlarıyla yaş pasta kesip 21’inci yaş gününü kutlayan, astsubay sevgilisine; İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde iddiaya göre hemşire ve personel olan S.U. ve F.G. isimli iki kişiden S.U.’yu beyin cerrahı, F.G.’yi ise göğüs cerrahı olarak tanıtan sahte doktorun yalanları bununla da bitmedi. 5 Eylül’de Beyaz Konak’ta yapacakları nişanı da sözde Ankara’daki öğretmen annesinin açık kalp ameliyatı gerekçesiyle iptal ettiren Ayşe Özkiraz’ın, astsubay sevgilisi T.K. ile ilişkisi devam ederken, instagram üzerinden tanıştığı V.C. isimli kişiyle de görüşmeye başladığı; iddiaya göre birkaç kez Çerkezköy’de görüştüğü V.C.’ye de kendisini asistan çocuk cerrahı olarak tanıttığı belirtildi. Ayşe Özkiraz’ı Çerkezköy’de değişik tarihlerde iki kez ziyaret eden V.C., yeni sevgilisi Ayşe’yi Çapa Tıp Fakültesindeki arkadaşlarına sorarak, onlardan bilgi edinmek istediği esnaftan, fakültede bu isimde bir öğrencinin olmadığını öğrenince, Ayşe’nin astsubay sevgilisi olan T.K.’ye mesaj atarak onun bir doktor olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Sahte doktor Madam Matruşka Ayşe Özkiraz skandalında 2. perde

HASTANEDEKİ YALANI 12 KASIM’DA ORTAYA ÇIKTI

Astsubay sevgilisinin durumu hastane yetkililerine bildirmesinin ardından 12 Kasım 2022’de kendisini hastaneye çağıran sekreter T.’nin, "Doktor bey seninle görüşmek istiyor" demesi üzerine yalanlarını burada noktalayan Madam Matruşka lakaplı Ayşem Özkiraz’ın adının da Ayşem değil Ayşe olduğu ortaya çıktı.

ANNE GÖZYAŞLARIYLA ANLATTI

İddiaya göre Ayşe Özkiraz’ın hastanede değişik tarihlerde gece de nöbete kaldığı bilgisini önceki akşam bir özel televizyon kanalında gözyaşlarıyla anlatan annesi Semra Arslan, “’Ben büyüyünce doktor olacağım’ derdi. ‘Anne sen çok çektin, ben seni kurtaracağım’ derdi. Böyle olmasaydı, söyleseydi, beni kurtarmasaydı. Bu kartları nasıl çıkarttı? Ben arıyorum, arkadaşları ile Çapa’da yemek yiyor. Tutuklandığı güne kadar bilmiyorduk. Kızım beni hastaneye götürdüğünde ‘doktor arkadaşımızın annesi’ diye bana ilgi gösteriliyordu. Doktor, ikinci sınıf öğrencisini nasıl ameliyata aldı? Hiç araştırmadı mı? Kim yardım ve yataklık ettiyse bulunmasını istiyorum” dedi.

ÖNÜNE GELEN HER ŞEYİ YALANINA ORTAK ETMİŞ

Bütün bu yaptıklarıyla da yetinmeyen sahte doktor, bir süre sonra taksicinin eşini ise annesine 'doktor arkadaşım' diye tanıtmış. Sahte doktor, süreci daha sağlıklı yürütebilmek için önüne gelen hiçbir imkanı es geçmeyerek her şeyi yalanına fayda sağlamak için kullanmaya çalışmış. 

“BİZLERİ MAĞDUR ETTİ”

Taksici Orhan Çınar yaptığı açıklamada, “Benim burada kamu görevlisi bir arkadaşım vardı. Onunla sözlü olduğunu biliyordum, o esnada tanışmıştık. Bir pastanede oturuyorduk, kendisi ‘Ben doktorum’ diyordu. Cerrahpaşa’da görev yaptığı için orada seminerlere katıldığını söylüyordu. Ticari taksiyle götürüyordum kendisini. Kendisini geçtiğimiz yıl kışın zorlu hava şartlarında götürdüğüm getirdiğim de oldu. Burada oturduğumuz zamanlarda 'Ben doktorum' diyerek annesi aradığında annesine ameliyathaneye gireceğini söylüyordu. Bizleri mağdur etti. İstanbul’da bizi polis çevirdiğinde Cerrahpaşa kimliklerini gösteriyordu. Polisler de ‘Tamam hocam, iyi günler’ deyip geçmemize izin veriyorlardı. Cerrahpaşa’da yurttan çıktığını söyledi, kendisini almamızı istedi. Ben de eşimle beraber gittim. Biz burada kamu görevlisi arkadaşımla oturuyorduk, kendisini almamızı isteyince ben de yalnız gitmemek için eşimi de aldım. Beraber Çerkezköy’e döndüğümüzde tayininin buraya çıktığını söyledi. Oysa hiç öyle bir şey yokmuş” dedi.

Sahte doktor Madam Matruşka Ayşe Özkiraz skandalında 2. perde

TAKSİCİNİN EŞİNİ DE DOKTOR DİYE TANITMIŞ

Çınar, açıklamasının devamında, “Eşimin numarasını annesine vermiş, benim eşimi de annesine doktor arkadaşı olarak tanıtmış. Bizleri annesi aradığında öyle dedi. Annesi de mağdur, hiçbir şeyden haberleri yokmuş. Ayşem ile biz en son bu olay olmadan bir hafta 10 gün önce görüşmüştük. Ben yine kendisini Çerkezköy Devlet Hastanesinden almıştım. Ayşem’i Çerkezköy Devlet Hastanesinden Acil giriş kapısından alıyordum, çarşıya getiriyordum, evine bırakıyordum. Benim de mağduriyetim oldu. Genel olarak kendisini ben götürüp getirdiğim için diğer taksici arkadaşlarım da bana söyledi, ‘Bize ödeme yapmadı’ dediler” diye konuştu.