Gündem Saldırı sonrası kamuflaj tıraşı!

Saldırı sonrası kamuflaj tıraşı!

01.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Santa Maria İtalyan Kilisesi’ne silahlı saldırı düzenleyen DEAŞ’lı iki teröristin kaçtıktan sonra tanınmamak için saç-sakal tıraşı oldukları ortaya çıktı. Teröristlerden biri üzerindeki eşofmanı değiştirmeyi unutunca takibe takıldıkları anlaşıldı.

Saldırı sonrası kamuflaj tıraşı

FERİT ZENGİN/HABER MERKEZİ- İstanbul Sarıyer’de bulunan Santa Maria İtalyan Kilisesi’ne pazar ayini sırasında 2 DEAŞ’lı teröristin düzenlediği silahlı saldırıya ilişkin yeni detaylara ulaşıldı.

Haberin Devamı

Saldırıdan bir hafta önce kilisenin etrafında keşif çalışması yapan Tacikistan uyruklu A.K. ile Rus pasaportlu T.D. isimli terörist İstanbul Emniyeti’nin operasyonuyla Başakşehir’deki evlerinde yakalanmıştı. Eş zamanlı operasyonlarda 3’ü Türk 49 şüpheli gözaltına alınmış, 23’ü sınırdışı edilmek üzere Göç İdaresi’ne teslim edilmişti.

Saldırı sonrası kamuflaj tıraşı

Üzerlerindeki kıyafetleri çıkaran iki teröristten birinin eşofman altını değiştirmemesi dikkati çekti.

ARAÇ BASINA GÖSTERİLMEDİ

Olaydan bir gün sonra, saldırıda kullanıldığı belirlenen kuru sıkıdan bozma 2 tabancadan birini tam diğerini de parçalı şekilde bulan polis, saldırganların verdiği bilgi doğrultusunda Polonya plakalı aracı da önceki gece buldu. Beylikdüzü’nde boş ve otluk bir alanda plakaları sökülmüş halde bir ağacın altında bulunduğu ifade edilen araç soruşturmanın salahiyeti ve güvenlik gerekçesiyle basına gösterilmiyor.

Haberin Devamı

Saldırı sonrası kamuflaj tıraşı

Teröristlerin ormanlık alana attıkları tabanca, araç, maske ve elbisler üzerindeki inceleme tamamlandı.

 

TOPLU TAŞIMAYA BİNDİLER

Polisin olay sonrası Göktürk’e kadar takip edip izini kaybettiği aracı Beylikdüzü’nde bulunduğu otluk alana kadar getirip bıraktığı belirlenen terörstlerin kaçarken üzerlerindeki elbiselerinin bır kısmını çıkartıp tabancaları parçalayarak ormanlık alana attıkları, aracı bıraktıktan sonra da diğer elbiseleri çöpe attıkları öğrenildi. Terörsitlerin Beylikdüzü’nden bindikleri toplu taşıma aracıyla evlerine gittikleri ifade edildi.

İLK İŞ SAKAL KESTİLER

Alınan bilgilere göre, Bahçelievler’de bir sushi restoranında garson olarak çalıştıkları belirlenen iki terörist kendileri gibi bir Tacik’ten 2 ay önce kiraladıkları Güvercintepe’deki evlerine girer girmez ilk yaptıkları iş ise saç ve sakal tıraşı oldu. 

Teröristler biri kaçarken üzerindeki tüm elbiseleri çıkarıp atmasına rağmen olay sırasında giydiği eşofman altını değiştirmeyi unuttu. Bu detay, polisin gözünden kaçmadı ve bu sayede teröristlerin izi sürüldü. Kamera görüntülerinde de gözaltına alınırken A.K.’nın üzerinde aynı eşofmanın olduğu görüldü.

Haberin Devamı

PLAKA FARKLI MI?

Saldırıda kullanılan ve önceki gece bulunduğu açıklanan araç hakkında ortaya atılan bir iddia ise soru işaretlerine neden oldu. Olay sonrası incelenen güvenlik ve PTS kamera görüntülerinde, üzerinde Polonya Varşova’ya 120 km mesafede bulunan Widzew Lodz isimli bir banliyöde faaliyet gösterdiği belirlenen Denta-R isimli bir diş şirketinin adı aracın ön kaputunda ismi yazılıydı. Aracın ortaya çıkan başka bir görüntüsünde ise şirket isminin Denta-D olarak gözüktüğü ileri sürüldü.

Bir harfe dayalı şirket isim farklılığı kafalarda soru işareti yaratırken, kişisel bilgilerin korunması kanunu kapsamında şirketle ilgili bilgi veremeyeceğini açıklayan Polonya polisi, İstanbul polisinin hala kendileriyle irtibata geçmediğini ifade etti. İstanbul Emniyeti’nin ilgili birimleri ise konunun göz yanılmasından kaynaklandığını ifade ediyor.