Gündem Salondan ayrıldı tweet’le kutladı

Salondan ayrıldı tweet’le kutladı

06.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kılıçdaroğlu ikinci turda oyunu kullandıktan sonra sonucu beklemeden kurultay salonundan ayrıldı.

Salondan ayrıldı tweet’le kutladı

Kılıçdaroğlu, Özel seçildikten sonra sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Büyük Önderimiz Atatürk’ün emanetini, bugüne kadar onurla taşıdım. Ve bugün, kurultay delegelerimizin verdiği kararla, Genel Başkanlık görevine veda ediyorum. Bugüne kadar mücadelemize omuz veren herkese teşekkür ederim. Genel Başkanlık görevine seçilen yeni Genel Başkanımız Özgür Özel’i kutluyor, başarılar diliyorum” dedi. Özel de Kılıçdaroğlu’nun paylaşımını yeniden paylaştı.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu’nun mesajının altına yapılan yorumlar dikkat çekti. Bir yorumda, CHP Genel Merkez binasının üstündeki fotoğrafa fotomontajla “Ben Kemal gidiyorum” yazısının konulduğu görüldü. Görselin altına da “Bay Bay Kemal” notu düşüldü. Yapılan yorumlarda; “Keşke süreci buralara getirmeyip insanların aklında daha iyi bir izlenim bıraksaydınız”, “İlk defa bir seçimi kaybettiğine hiç üzülmüyorum” ifadeleri yer aldı.

Salondan ayrıldı tweet’le kutladı

Partisindeki seçimi de kaybeden Kılıçdaroğlu, sosyal medyada gündem oldu.

Çekilmek istedi iddiası

İlk tur oylamanın ardından Kılıçdaroğlu’nun İmamoğlu’nu arayarak çekilmek ve Özel’in elini kaldırmak istediğini söylediği öne sürüldü. Kılıçdaroğlu’nun bu talebi Seçim Kurulu’na iletildi. Ancak Kurul’un, seçimin ikinci turunun başladığını, yasal olarak bunun mümkün olmadığını ifade ettiği iddia edildi. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, evinden salona gelerek oyunu kullandı.

Haberin Devamı

Başkanların durumu merak konusu

Parti kulislerine oylamadan önce İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu dışındaki büyükşehir belediye başkanlarının Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında olduğu iddiası yansımıştı. Bu başkanların yerel seçimlerdeki durumu merak konusu.

Salondan ayrıldı tweet’le kutladı