Gündem Sanat karaborsaya düştü!

Sanat karaborsaya düştü!

20.04.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara Devlet Tiyatrosu Müdürü Şekip Taşpınar “Tarihimizde bir ilke imza atarak bilet satışına ‘aynı kişi oyunu bir kez izleyebilir’ şartı getirdik” dedi.

Sanat karaborsaya düştü

Ankara Devlet Tiyatrosu, yoğun rağbet gören ‘Bir Delinin Hatıra Defteri’, ‘Çalıkuşu’, ‘Sarı Naciye’ ve ‘Kösem Sultan’ gibi oyunların biletlerinin karaborsaya düşmesini önlemek için yeni bir uygulama başlattı. Ankara Devlet Tiyatrosu Müdürü Şekip Taşpınar, kimlik kartı ile satış uygulaması sayesinde biletlerin karaborsaya düşmesinin önüne geçileceğini söyledi.
Taşpınar, 1 Ekim’de 9 sahnede, 8 yerli oyunla sezonu açtıklarını, DT tarihinde ilk kez Çehov ve Shakespeare haftaları düzenlediklerini ve bu çerçevede 30 bin seyirciyle buluştuklarını belirterek izleyicilerden gelen şikâyet ve talepleri değerlendirdikleri belirtti.
Bir kez görebilecekler
Taşpınar, “Sanatseverler, oyuna bilet bulmak için her yolu deniyor. 10 liraya satılan oyunun biletleri karaborsada 150-200 liraya kadar çıkıyor. Biz de karaborsaya dur demek için tarihimizde bir ilke imza atarak, bilet satışına ‘aynı kişi oyunu bir kez izleyebilir, bunun için de nüfus cüzdanı ve telefon numarası ibraz edilmelidir’ şartı getirdik. Bu, Bir Delinin Hatıra Defteri’ni izleyenler eser sahnelendiği sürece bir daha bilet alamayacak anlamına geliyor” diye konuştu.

Yazarlar