Gündem Sandığa bahar havasında gidin

Sandığa bahar havasında gidin

13.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, Tandoğan Meydanı’ndaki mitingde ülkeye demokrasiyi demokratik yollarla getireceklerini vurgulayarak “Bahar havası içinde sandığa gidin, oyunuzu kullanın. Şenlik havası olsun Türkiye’de” dedi.

Sandığa bahar havasında gidin

ANKARA Milliyet - 14 Mayıs seçimlerine bir gün kala Millet İttifakı final mitingini Ankara Tandoğan Meydanı’nda yaptı. Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı mitingde Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yağmur altında toplanan vatandaşlara hitap etti. Millet İttifakı liderleri ile ABB Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da bir konuşma yaptı. Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

DEĞİŞTİRECEĞİZ: Değişime hazır mısınız? Bu ülkeye demokrasiyi, barışı getirmeye hazır mısınız? Söz veriyorum ben de hazırım. Birlikte yapacağız. Birlikte mücadele edeceğiz, demokrasiyi getireceğiz, ülkemizi bütün dünyaya demokrasiyi demokratik yollarla getiren ülke olarak tanıtacağız. Gençler ve kadınlar otoriter yönetimi demokratik yollarla değiştirecekler.

ŞENLİK HAVASI: Burayı Mustafa Kemal’in Türkiye’si yapacağız. Evlatlarımızı, kardeşlerimizi, akrabalarımızı alıp sandığa gidelim. Sakın ola ki ‘Ya ben sandığa gideceğim ama ya oylar çalınırsa’ demeyeceksiniz. Tam 1,5 yıldır sandık güvenliği için çalışıyoruz. Bütün sandıklarda müşahitlerimiz, temsilcilerimiz var. Bahar havası içinde sandığa gidin, oyunuzu kullanın. Şenlik havası olsun Türkiye’de.

Haberin Devamı

ÇANKAYA’DA OTURACAĞIM: Benim saraylarda oturmak gibi bir alışkanlığım yok. Size söz veriyorum Ankara’nın seğmenleriyle beraber onların oyun havalarıyla beraber Gazi Mustafa Kemal’in Çankaya Köşkü’ne gideceğiz.

Sandığa bahar havasında gidin

SİNAN ATEŞ’İN KATİLLERİNİ BULACAĞIM: Sinan Ateş’in katillerini bulacağım ve kulaklarından yakalayıp adalete teslim edeceğim. Sınırları yol geçen hanına döndürdüler. En geç 2 yıl içinde bütün Suriyeli kardeşlerimizi kendi ülkelerine uğurlayacağız ve Türkiye’yi beşli çetelerden kurtaracağım. Her oyunu denediler ben cumhurbaşkanı olmayayım diye. Onlar saraya, bay Kemal halka güveniyor. Ben sizin için mücadele edeceğim. Bu ülkeye barışı, huzuru getireceğim. Ben bu ülkenin sorunlarına talibim, saraylara değil.

ECEVİT HATIRLATMASI: Bu ülkeye adaleti getireceğim. Rahmetli Ecevit’in pankartını gösteriyorsunuz; ‘Ne ezen ne ezilen insanca hakça bir düzen’ derdi. Evet bu düzeni getireceğiz. Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçe yaşayacağız. Bu ülkede haramilere, beşli çetelere, uyuşturucu baronlarına yer yok. Hepsinin kökünü kazıyacağım. Vallahi de billahi de her şey çok güzel olacak.

‘Çankaya’ya götüreceğiz’

İYİ Parti lideri Meral Akşener, sahneye 1993 yılında Şırnak’ta bir roket saldırısında gözlerini kaybeden Gazi Hüseyin Özlük’le birlikte çıktı. Akşener, “Umarım sağ ellerinde Hizbullah, sol ellerinde PKK olanlar duymuşlardır Hüseyin’i. Bugün gördüm ki 13. Cumhurbaşkanı Sayın Kılıçdaroğlu olacak ve kendisini Çankaya’ya götüreğiz” dedi. SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, bir devrim yaşanacağını söylerken Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, “Biz bu ülkede nefes alıp verdikçe yabancı istilacılar bu ülkeye giremeyecek” dedi. DP lideri Gültekin Uysal, “14 Mayıs’ta cemre olarak o sandıklara düşeceğiz” dedi. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise, “Gelin annelerimize demokrasiyi hediye edelim” diye konuştu. ABB Başkanı Mansur Yavaş, “FETÖ döneminde başlayan komplolar konuşuluyor. Ha birisinin özel hayatını kaydedip siyaseten kullanmışsınız, ha şimdi televizyonlarda gördüğümüz gibi sayın genel başkanımızla ilgili olmayan montaj videoları...” dedi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bu pazar Ankara’nın sandıklarında baharlar açacak. Ben devri bitecek, biz devri başlayacak” dedi.

Haberin Devamı

‘Kavgaları ben bitireceğim’

Haberin Devamı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Ankara mitingi öncesi Samsun’daydı. Kendisine yönelik suikast iddialarının ardından olağanüstü güvenlik tedbirleri altında vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, çelik yelek giydi. Kılıçdaroğlu, “Samsun hazır mıyız? 19 Mayıs gibi yürekli bir şekilde hazır mıyız? Size söz, ben de hazırım. Önüme dünya kadar engel çıkarıyorlar. İftiralar atıyorlar, utanmadan bir sürü rezalet şeyler uyduruyorlar. Ama ne yaparsa yapsınlar bu millet kararını vermiş. Her birimiz kucaklaşacağız.  Bu ülkeye baharı getireceğim. Kavgaları ben bitireceğim” dedi. l MEHTAP GÖKDEMİR Samsun

‘İnce’yi mitinge davet için aradım ama ulaşamadım’

CHP lideri Kılıçdaroğlu, dün akşam katıldığı Fox TV canlı yayınında soruları yanıtladı. Kılıçdaroğlu, “Samsun’da size çelik yelek giydiren tehdit nereden geliyor?” sorusu üzerine “Ayrıntıyı vermek istemem. Ama pek çok kanaldan geliyor. İsimler veriliyor. Biz o isimleri hemen İçişleri Bakanlığı’na bildiriyoruz. Son 7-8 mitingden başlayarak güvenlik önlemleri bir hayli artırıldı. Daha yoğun bir polis koruması görüyoruz. Mitinge gelen yurttaşlar daha iyi aranıyor. Bütün polis arkadaşlara yürekten teşekkür etmek benim görevim” dedi. Kılıçdaroğlu, “Muharrem İnce ile son 24 saatte hiç görüştünüz mü?” sorusuna şu yanıtı verdi: “Son 24 saat görüşmedim ama hastaneye yattığında kendisini aradım.Geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Bugün bizim Ankara’da düzenlediğimiz mitinge davet etmek için de aramıştım ama ulaşamadım kendisine. Ben Muharrem Bey’in oraya gelmesini, dolayısıyla kendisini kucakladığımızı, Halil İbrahim Sofrasına davet ettiğimizi bilmesini istedim. Eğer tabi görüşebilseydim.” l ANKARA Milliyet

Yazarlar