Gündem Sandık başında ilk mesajlar

Sandık başında ilk mesajlar

15.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akşener ve Davutoğlu oyunu İstanbul’da kullanırken Kılıçdaroğlu, Oğan, İnce, Bahçeli, Babacan, Karamollaoğlu, Erbakan ve Sancar ise Ankara’da sandık başına gitti. Liderler oy kullandıktan sonra ilk mesajlarını da verdi...

Sandık başında ilk mesajlar

Cumhurbaşkanı adayları ve parti liderleri de dün sabah erken saatlerde sandığıga giderek oylarını verdi. Oy verme işleminin ardından açıklama yapan liderler sonuçların hayırlı olmasını diledi.

Haberin Devamı

Sandık başında ilk mesajlar

Kılıçdaroğlu çıkışta “Hepimiz demokrasiyi, kucaklaşmayı çok özlemişiz” dedi.

‘Baharlar gelecek’

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte, Arjantin İlkokulu’na geldiğinde bahçede bekleyen vatandaşlar tarafından alkışlarla ve “Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu” sloganlarıyla karşılandı. ABB Başkanı Mansur Yavaş ile Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in de eşlik ettiği Kılıçdaroğlu çifti bir süre sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlarla sohbet ettikten sonra oylarını vermek üzere 4221 numaralı sandığın bulunduğu salona geçti. Oyunu kullandıktan sonra sandık görevlileri ile tokalaşan Kılıçdaroğlu, okuldan ayrılırken gazetecilere şunları söyledi:  “Sandığa gidip oy kullanan bütün yurttaşlarıma en içten sevgilerimi, saygılarımı sunarım. Hepimiz demokrasiyi, birlikte olmayı, kucaklaşmayı çok özlemişiz. Bundan sonra göreceksiniz inşallah bu ülkeye baharlar gelecek ve baharlar hep devam edecek.”

Haberin Devamı

Sandık başında ilk mesajlar

Ankara’da oy kullanan Bahçeli, katılım oranının yüksekliğine dikkati çekti.

‘Yüksek katılım var’

Cumhur İttifakı ortağı ve MHP lideri  Devlet Bahçeli de, Anıttepe Ortaokulu’nda 1296 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Bahçeli “Türk siyasi hayatında önemli bir seçim. Bu seçime yüksek bir katılım olduğu görülmekte. İnşallah milletimize hayırlı uğurlu olsun” dedi. 

‘Bugün bayramımız’

DEVA Partisi lideri Ali Babacan da eşi Ülkü Zeynep Babacan ile Türkiye Emlak Bankası Ortaokulu’ndaki 4572 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Seçimlere katılımın yoğun olduğunu belirten Babacan, “Seçimler demokrasinin bayramıdır. Bugün bayramımız. Herkes için hayırlı sonuçlar getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

‘Önemli olan huzur’

SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu eşi Ayşe Yasemin Karamollaoğlu ile Çankaya Lisesi’nde 1048 numaralı sandıkta oy verdi. SP lideri, “farklı kanaatlerde olabiliriz. Mühim olan memleketimizin, milletimizin huzur içinde bundan sonraki hayatı devam ettirebilmesi. Sonucun, hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal ise oyunu Afyonkarahisar’da kullandı.

‘Değişim ihtiyacı belli’

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı ABB Başkanı Mansur Yavaş da eşi Nursen Yavaş ile Ümitköy Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’nda 4089 numaralı sandıkta oy kullandı. Yavaş, “Takdir milletimizin. Katılım çok yüksek, değişim ihtiyacı belli. İnşallah çok güzel olacak” ifadelerini kullandı.

Katlamakta zorlandı

Cumhur İttifakı ortağı Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ve eşi Beyza Erbakan, Ankara’da Dr. Binnaz Ege-Dr. Rıdvan Ege Anadolu Lisesi’ndeki 4446 numaralı sandıkta oy verdi. Erbakan kabinden biraz geç çıkmasıyla ilgili soruya, “Katlamak biraz zaman aldı” yanıtını verdi.

‘Demokrasinin gücünü göstermesi bakımından çok önemli’

GÜLDEN GELBAL/İSTANBUL- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, oyunu İstanbul’da kullandı. Üsküdar Kısıklı’daki konutundan çıkarak oyunu kullanacağı Saffet Çebi Ortaokulu’na gelen Erdoğan’ı AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve vatandaşlar karşıladı. Okul bahçesinde bahçesinde bekleyen vatandaşlar da tekbir getirerek “Dik dur eğilme, Bu millet seninle” sloganları ile karşıladı. Kimliğini çıkararak oy kullanacağı sınıfta sıraya giren Erdoğan, sandık görevlileriyle tek tek tokalaştı. Daha sonra Erdoğan çifti oylarını kullandı.

Haberin Devamı

‘Sonuçlar hayırlı olsun’

Çıkışta açıklama yapan Erdoğan seçim sonuçlarının ülke ve millet için hayırlı olması temennisinde bulunarak şunları söyledi: “Oyumuzu kullandıktan sonra söylenecek en önemli şey Türk demokrasisi için inşallah bugün sabah itibariyle takipteyim. İçişleri Bakanımdan aldığım bilgilere göre olaysız, herhangi bir sıkıntı yaşanmadan şu ana kadar süreç devam etti, devam ediyor. En önemlisi deprem bölgesindeki oyların kullanımıydı. Deprem bölgesinde de vatandaşlarımız büyük bir şevkle, aşkla oylarını kullanıyorlar. Oralarda da şu an itibariyle herhangi bir sıkıntı yok. Temennim odur ki, akşam sayımlardan sonra ülkemiz, milletimiz için, Türk demokrasisi için hayırlısıyla bir geleceği Rabbimden niyaz ediyoruz. Ve bütün seçmenlerimizin şöyle hiç endişeye kapılmadan akşam saat 17.00’ye kadar oylarını kullanmaları, Türk demokrasisinin gücünü göstermesi bakımından çok çok önemli. Bütün sandıklardaki sandık kurul üyelerine, başkanından hepsine başarılar diliyorum.”

Haberin Devamı

Erdoğan bir süre vatandaşlarla sohbet edip fotoğraf çektirdi. Erdoğan’ın oy kullandığı sandıkta 380 seçmenin olduğu öğrenildi.

Sandık başında ilk mesajlar

‘Seçimi bayram havasında geçirelim’

ATA İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan ve eşi Gökçen Oğan, Kocatepe Mimar Kemal Anadolu Lisesi’nde 1276 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Heyecanlı olduğunu belirten Oğan, “Memleketimize, milletimize hayırlı olsun diliyorum. Buradan bütün vatandaşlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Lütfen, herkes oy kullansın. Sükunetle, suhuletle bu seçimi bir bayram havasında geçirelim” dedi.

Sandık başında ilk mesajlar
Akşener çıkışta, “Bütün annelerin bugününü evlat sahibi olsun olmasın bütün kadınların Anneler Günü’nü kutluyorum. Bir anneler günü hediyesi de isterim” dedi.

‘Milletin vereceği karar bizlerin başı üzerinedir’

GÖKHAN KARAKAŞ/İSTANBUL-Millet İttifakı ortağı ve İYİ Parti lideri Meral Akşener, İstanbul Beylerbeyi’ndeki Hacı Sabancı İlköğretim Okulu’nun 2127 numaralı sandığında oy kullandı. Seçim sandığındaki görevlilerle selamlaştıktan sonra oyunu kullanan Akşener, okuldaki vatandaşlar tarafından alkışlandı. Akşener burada yaptığı açıklamada Çok iftiralar, çok hakaretler, çok abuk sabuk şeyler yaşadık ama hiçbirinin şu an itibariyle önemi yok. Aziz milletin vereceği karar bizlerin başı üzerinedir. İnşallah her şey güzel ve iyi olacak” ifadelerini kullandı.