Gündem ‘Sandık üzerinde şaibe tartışması yapılmadı’

‘Sandık üzerinde şaibe tartışması yapılmadı’

01.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Sandık üzerinde herhangi bir şaibe, herhangi bir gölge tartışması yapılmadı. Türkiye’nin her daim en güvenli şekilde yaptığı işlerin başında seçim geliyordu, bu seçim bir kez daha bunu göstermiş oldu” dedi.

‘Sandık üzerinde şaibe tartışması yapılmadı’

TBMM’de milletvekillerinin kayıt işlemleri dün de devam etti. AK Parti’den Şanlıurfa Milletvekili seçilen Bozdağ, kayıt işlemlerinin ardından yaptığı açıklamada, seçimlerin demokratik olgunlukla gerçekleştiğini belirterek şöyle konuştu: “Sandık üzerinde herhangi bir şaibe, herhangi bir gölge tartışması yapılmadı. Türkiye’nin her daim en güvenli şekilde yaptığı işlerin başında seçim geliyordu, bu seçim bir kez daha bunu göstermiş oldu. Milletimizin büyük bir çoğunluğu Sayın Cumhurbaşkanımıza yeni dönemde de başkanlık görevini emanet etti. Hem yasamada çoğunluğu Cumhur İttifakı’ndan yana kullanarak hem de Sayın Erdoğan’ı cumhurbaşkanı seçmek suretiyle istikrardan yana tercihte bulunmuş oldu.”

Haberin Devamı

‘Sözümüzü tutacağız’

Yeni dönemde AK Parti Grup Başkanvekili olarak görev yapması beklenen Abdulhamit Gül ailesiyle birlikte kayıt için geldiği Meclis Şeref Holü’de TBMM personeli ve gazetecilere baklava ikram etti. İş birliği ve uzlaşı çerçevesinde bir yasama döneminin geçmesi temennisinde bulunan Gül, “Biz, AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak ‘Türkiye Yüzyılı’ hedeflerimizi gerçekleştirmeye çalışacağız” dedi. Gül, “Demokrasinin kaybedeni olmaz. Milletin tercihleri her zaman doğru tercihlerdir. Her siyasi partinin de millettin verdiği mesajı çok iyi okuyup değerlendirmesi lazım” diye konuştu. Gül, grup başkanvekilliği görevini üstlenip üstlenmeyeceğine ilişkin soruya, “Sayın Cumhurbaşkanımızın takdiri çerçevesinde, Meclis Grup Genel Kurulu değerlendirecektir. Önemli olan mevkiler değil, ne yaptığınızdır” yanıtını verdi.

Yazarlar