Gündem Sarallar'dan eğlence mekanına haraç baskını! Görüntüler ortaya çıktı

Sarallar'dan eğlence mekanına haraç baskını! Görüntüler ortaya çıktı

07.07.2022 - 09:03 | Son Güncellenme:

İstanbul merkezli 13 ilde Sarallar grubuna yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda örgüt lideri olduğu şüphesiyle Erdal Acar ile birlikte gözaltına alınan 122 şüpheli  adliyeye sevk edildi. Operasyonda ele geçirilen silah,  kılıç ve telsizler emniyette sergilendi. Öte yandan Sarallar grubu üyelerinin eğlence mekanını bastığı anlar da ortaya çıktı.

 Sarallar grubuna 28 Haziran’da bin 500 polisin katılımıyla operasyon düzenlendi. İstanbul merkezli Yalova, Kocaeli, Manisa, Muğla, İzmir, Antalya, Sakarya, Trabzon, Tekirdağ, Samsun, Ankara ve Artvin’de eş zamanlı olarak yapılan operasyonlarda aralarında grubun liderliğini yaptığı iddia edilen Erdal Acar’ın da bulunduğu 122 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda 6 şüpheli tutuklanırken, 25 şüpheli ise adli kontrol tedbiri ile serbest bırakıldı. Aralarında Erdal Acar’ın olduğu 79 şüphelinin ise savcılık sorgusu devam ediyor. Başsavcılık 79 şüphelinin ifade işlemleri için 27 savcı görevlendirdi. 

Haberin Devamı

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda 46 adet ruhsatsız tabanca, 55 adet şarjör, 6 adet av tüfeği,7 adet kılıç, 7 adet telsiz, 1 adet kalem şeklinde suikast silahı, 1 adet susturucu, bin adet fişek, 3 hançer, 1 adet çelik yelek, çok sayıda çek, senet ve dijital materyal, 900 bin dolar ve 413 bin euro ele geçirildi.

KILIÇLAR DİKKAT ÇEKTİ 

Yaklaşık 10 gün boyunca emniyette ifadeleri alınan şüphelilerden 31’i dün geri kalan 91 kişi ise bugün adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin sevk edilmesinin ardından operasyonda ele geçirilen malzemeler emniyette sergilendi. Ele geçirilenler arasında kılıçlar dikkat çekti. Şüphelilerin kendi aralarında haberleşmek için kullandıkları telsizler de sergide yer aldı.

Haberin Devamı

Sarallardan eğlence mekanına haraç baskını Görüntüler ortaya çıktı

EĞLENCE MEKANINI BASTILAR

Öte yandan İstanbul merkezli 13 ilde yapılan operasyonlarda gözaltına alınan Sarallar grubu üyelerinin, eğlence mekanını bastığı anlara ait güvenlik kamera görüntüleri ortaya çıktı. Şüphelilerin tatil beldelerinde eğlence mekanlarından haraç almak için baskı yaptıkları da belirtildi.

Sarallar grubuna İstanbul merkezli 13 ilde eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, iş adamı Erdal Acar'ın da aralarında olduğu 122 şüpheli gözaltına alınmıştı. Şüphelilerin İstanbul’da 4, Bodrum’da 2, Çeşme’de 2 eğlence mekanı işlettikleri, yine turistik bölgelerdeki eğlence mekanlarından haraç almak için baskı kurdukları belirtildi. Şüphelilerin İstanbul’da eğlence mekanını bastıkları ana ait güvenlik kamera görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde Sarallar grubu üyelerinin eğlence mekanının girişinde bir grupla önce konuştukları ardından kavga ettikleri görüldü.

Sarallardan eğlence mekanına haraç baskını Görüntüler ortaya çıktı


SORUŞTURMADA ÇARPICI DETAYLAR: ÜNLÜ İSİMLER EMNİYETE ÇAĞRILDI

İstanbul polisi salı günü, kamuoyunda Sarallar çetesi olarak bilinen suç örgütüne İstanbul merkez olmak üzere 13 ilde operasyon düzenlemişti. Yüklü miktarda silahın ele geçirildiği ve kayıtlara İstanbul’da son yıllarda yapılan en kapsamlı çete operasyonu olarak geçen operasyonda aralarında iş insanı Erdal Acar’ın da bulunduğu 122 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Çete elebaşı İlyas (Alaattin) Saral’ın yapılan aramalarda bulunamadığı ve yurtdışına kaçtığı belirtiliyor. Operasyonda, gözaltına alınan çete mensubu ve yöneticilerinin işlemleri sürerken, soruşturmayla ilgili detaylar da ortaya çıkmaya başladı.

Haberin Devamı

Adam öldürmekten tehdit, şantaj ve haraç almaya kadar birçok suça karıştığı belirlenen çeteyle birlikte gözaltına alınan isimler arasında bazı lüks eğlence mekanı işletmecilerinin de bulunduğu öğrenildi. Çete yöneticisi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan iş insanı Erdal Acar’ın, alacak verecek sorunu yaşayan ünlü isimleri görüşme masasına çağırıp anlaşmalar yaptığı, anlaşmayı kabul etmeyen isimleri ise tehdit ettiği ileri sürüldü.

AZMETTİRİCİ OLARAK İFADEYE ÇAĞIRILDI

O masaya “Kurtlar Vadisi” dizisinin başrol oyuncusu Necati Şaşmaz’ın da boşandığı eşi Nagehan Kaçıkçı’nın talebiyle mal paylaşımı sorunu nedeniyle çağrıldığı öne sürüldü. Masaya oturtulan diğer isimlerin ise eski futbolcu ve yorumcu Sinan Engin ve oyuncu Erkan Petekkaya olduğu belirtilirken, bu isimler Emniyet’e davet edilerek ‘mağdur’ sıfatıyla bilgilerine başvuruldu. Azmettirici olarak ifadeye çağrılan eski manken ve şarkıcı Aylin Coşkun’un ise ifade vermeye gitmediği öğrenildi.

Haberin Devamı

Eğlence ve sanat dünyasından aralarında alacak verecek meselesi bulunan insanlara aracılık yapıp yüzde 50’ye kadar komisyon aldığı belirlenen çetenin, bir çok ünlü mekandan haraç aldığı ileri sürülüyor. Çetenin gözaltına alınan mensupları arasında ünlü sanatçı Elif Karlı’nın eşi Cengiz Karlı da bulunuyor.

İLK İDDİA DEĞİL

Müteahhit iş insanı ve spor yöneticisi olarak bilinen Acar’ın 16 yıl önce de mafyayla işbirliği gündeme gelmişti. O dönem iddiaya göre, eski bakanlardan Cavit Çağlar’ın oğlu Mustafa Çağlar’dan 3 milyon dolar alacağı olduğu iddiasıyla eski kabadayı Dündar Kılıç’ın torunu Onur Bizerdik’i arayıp, Mustafa Çağlar’ı vurmasını teklif ettiği ileri sürülmüştü. Özbizerdik’in bu teklifi Sedat Şahin’in kardeşi ve 2014 yılında Nişantaşı’nda Saral çetesi tarafından uzun namlulu silahla öldürülen Vedat Şahin’e götürdüğü ve görüşme sonrasında konunun Mustafa Çağlar’a intikal ettiği iddia edilmişti. Acar’ın inkar ettiği ancak daha sonra tekrar görüştüğü Özbizerdik’den Çağlar’ı vurması için ısrar ettiği iddiası o dönem Sedat Şahin ve adamları tarafından doğrulanmıştı.