Gündem Sarallar suç örgütü ‘Kafes’le çökertildi

Sarallar suç örgütü ‘Kafes’le çökertildi

15.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Başını Özgür Saral’ın çektiği “Sarallar” suç örgütüne yönelik İstanbul ve İzmir’de düzenlenen “Kafes” operasyonunda 24 şüpheli gözaltına alındı.

Sarallar suç örgütü ‘Kafes’le çökertildi

FERİT ZENGİN Haber Merkezi - Birçok alt grubu ve 347 silahlı adamıyla 20 yıldır kamuoyunun gündeminde olan Sarallar çetesi, silahlı saldırı, yaralama, kaçakçılık, tehdit, haraç ve yağma suçlarıyla anılıyor. Suç örgütü bu kez fuhuş, hırsızlık ve yağma olaylarının arkasından çıktı. 

Haberin Devamı

Terör estirmişler 

Edinilen bilgilere göre çete üyeleri, İstanbul Esenyurt’ta yönetimini ele geçirdiği 19 blok 3 bin 692 daireden oluşan sitede terör estirdi. Yüksek aidat, su, havuz ve elektrik giderleri adı altında site sakinlerinden yüksek ücret alan çete üyelerinin karşı çıkanları ise darp ettiği öğrenildi. Silah tehdidiyle bazı dairele “çöken” çete üyelerinin, sahte evraklarla bu evleri kiraladıkları da tespit edildi. Evlerden hırsızlık yaptıkları belirlenen çete üyelerinin, kadınları tehditle fuhuşa zorladıkları da kaydedildi. Bunun üzerine dün İstanbul ve İzmir’de eşzamanlı olarak düğmeye basıldı. “Kafes” operasyonları kapsamında düzenlenen baskınlarda aralarında suç örgütü lideri Özgür Saral’ın da bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı. 

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonu düzenleyen polisleri “Ayağınıza taş değmesin” diyerek tebrik etti.