Gündem Savunma sanayiinde füze atılımı başlıyor

Savunma sanayiinde füze atılımı başlıyor

21.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Savunma Sanayii İcra Komitesi; , hava savunma sistemleri ve füzelerinin yanı sıra muhtelif mühimmatların seri üretimlerine başlanması kararı aldı.

Savunma sanayiinde füze atılımı başlıyor

ANKARA Milliyet - Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısı, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yapıldı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, toplantıda alınan kararlarla ilgili özetle şu ifadelere yer verildi: “Toplantıda, TSK ve güvenlik birimlerimizin kullandığı yerli ve milli sistemlerimize yenilerini eklemeye yönelik konular görüşülmüş, 25 farklı projeye ilişkin karar alınmıştır. Ülkemizin hava savunmasının güçlendirilmesi için; Siper, Hisar ve Sungur sistemlerinin yeni seri üretimlerine yönelik kararlar verilmiştir. Tayfun, Atmaca, TRLG-230, Karaok Gökdoğan ve Bozdoğan füzelerinin yanı sıra Akya  torpidosu ve çeşitli platformlarımız için muhtelif mühimmatların seri üretimlerine yönelik kararlar alınmıştır. Ayrıca MİLGEM projesi kapsamında inşa edilecek fırkateynlerin tedariki kararlaştırılmıştır.

Haberin Devamı

İnsansız jet savaş uçağımız Kızılelma’da gelinen son durum değerlendirilmiş, İHA’larımıza yeni kabiliyetler kazandırılması hususları görüşülmüş, F-16 modernizasyonu, yeni elektronik harp ve radar sistemleri, muhtelif hava, kara ve deniz platformları, haberleşme ve bilgi sistemleri, ekipman ve teçhizatlar, simülasyon, lojistik ve siber güvenlik gibi alanlara yönelik çeşitli projeler de karara bağlanmıştır.”