Gündem Savunma sanayiinde hedef NATO pazarı

Savunma sanayiinde hedef NATO pazarı

18.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Savunma ve Havacılık Sanayiinde Küresel Stratejiler Konferansı, Antalya’nın Belek Turizm Merkezindeki Cornelia Oteli’nde önceki akşam Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın konuşması ile başladı.

Savunma sanayiinde hedef NATO pazarı

AYDIN HASAN / ANTALYA - Konferansta, Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) bürokratları sektör temsilcilerine Ortadoğu, Orta Asya, Uzakdoğu, Amerika, Avrupa ve Afrika’daki savunma sanayii pazarlarının durumu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Haberin Devamı

Baykar Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ın davetli konuşmacı olarak katıldığı konferansta; Savunma ve Havacılıkta 2023 İhracat Şampiyonları Ödül Töreni çerçevesinde ilk 5 firma olan Baykar Makina, TUSAŞ, MKE AŞ, TEI, ve BMC’ye ödülleri verildi.

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, konferanstaki sunumunda şunları söyledi:

'FIRSATLA KARŞI KARŞIYAYIZ'

“Yıllarca içinde bulunduğumuz sıkıntılı coğrafyanın da baskısıyla ve aldığımız tarihi derslerle, büyük fedakârlıklarla inşa ettiğimiz savunma sanayii altyapımız bugün sadece ülkemizin değil müttefiklerimizin de ihtiyaçlarına yetişecek şekilde daha da büyüme ihtiyacı ve fırsatı ile karşı karşıya. Aselsan’ın bu yıl için NATO’dan en az üç ihale almayı hedeflediğini biliyorum. Tüm firmalarımıza NATO ihalelerine katılım için kendilerine yüksek hedefler koymalarını özellikle öneriyorum. Bu konuların detaylarını programımızda arkadaşlarımızla birlikte çalışacağız. Ancak kısaca ifade etmek isterim ki; NATO’nun hem uzun vadeli geliştirme programlarına hem de hazır alım ihalelerine firmalarımızın büyük önem vermesi gerekmektedir.

Haberin Devamı

NATO AJANSLARINA ZİYARET PLANI

Bizler de Başkanlık olarak NATO ihaleleri ve iş imkanları konusunda sanayi farkındalığını artırıcı çalışmalar yapacağız. Bu amaçla, NATO Ajans ve Karargâhlarına ziyaretler planlıyoruz, firmalarımızı ve NATO tedarik ajanslarından yetkilileri bir araya getiren konferanslar tertip etmeyi istiyoruz, bunun yanında bilgilendirici yayınlar ve el kitapları da hazırlayacağız.”

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Haluk Görgün konferansta yaptığı konuşmada “Tüm firmalarımıza NATO ihalelerine katılım için kendilerine yüksek hedefler koymalarını özellikle öneriyorum” dedi.