Gündem Seçil Erzan’a 5 milyon lirayı vermekten son anda vazgeçti! Yılın kazananı

Seçil Erzan’a 5 milyon lirayı vermekten son anda vazgeçti! Yılın kazananı

06.12.2023 - 06:52 | Son Güncellenme:

‘Çok uçuk kazanç’ vaadine inanıp 5 milyon lirasını Seçil Erzan’a vermeye ikna olan Çorlulu oto galerici Hasan Esdal, Çorlu’da yüzlerce kişinin dolandırıldığı başka bir olaydan etkilenip karar değiştirdi. Galerici Esdal “Beni Allah kurtardı” dedi.

Seçil Erzan’a 5 milyon lirayı vermekten son anda vazgeçti Yılın kazananı

ÇİĞDEM YILMAZ - Yüksek gelir vaadiyle aralarında futbol dünyasından ünlü isimlerin de olduğu çok sayıda kişiyi dolandırmakla suçlanan Seçil Erzan’ın olayın patladığı 7 Nisan 2023’teki yazışmaları arasında dolandırılmaktan son anda kurtulan bir kişinin mesajı dikkat çekti. Soruşturma evrakları arasında yer alan iletişim tespit tutanağında Erzan’a 7 Nisan’da “Seçil Hanım ben ödeme yapacam size. Zahmet hepsi mi yoksa 830 mu, ona göre ben de kendimi ayarlıyacam” içerikli bir mesaj gönderildiği ancak Erzan’ın bu mesaja karşılık vermediği bilgisi yer aldı. Söz konusu mesajı atan Çorlulu oto galerici Hasan Esdal, Milliyet’e konuştu: “Beni Allah kurtardı.” 

Haberin Devamı

İş insanı Bülent Çeviker’in bankadan sonuç alamamasının ardından 7 Nisan’da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurduğu saatlerde Erzan’ın telefonuna birçok mağdurun mesajının yanı sıra Çorlulu oto galerici Hasan Esdal’dan da bir mesaj geldi. Herkes parasını sorarken Esdal ise Erzan’a ödeme yapmak için hazırlık yapıyordu. Esdal, mesajında, “Seçil Hanım ben ödeme yapacam size. Zahmet hepsi mi yoksa 830 mu, ona göre ben de kendimi ayarlıyacam” diyordu.  

KARAR DEĞİŞTİRDİ 

Esdal, Erzan’a ilişkin Milliyet’e şunları anlattı: “Seçil hanımı, Çorlu’daki Denizbank’ta çalıştığı dönemden tanıyorum. Görmeyeli 15-20 yıl olmuştu. Yıllar sonra numaramı nereden bulduğunu bilmiyorum, önce telefonla aradı, sonra çıkıp yanıma geldi. ‘Fatih Terim Fonu’ diye anlattı ve iyi paralar kazanacağımı söyledi. Çok uçuk kazançlardan bahsetti. O uçuk kazançlar mantıklı gelmese bile, ben de fona girmeye ikna oldum. Para da yatıracaktım. Ancak o dönem, Çorlu’da bir dolandırıcılık olayı olmuş ve yüzlerce kişi dolandırılmıştı. O olay aklıma gelince son anda girmekten vazgeçtim ve Allah’tan son anda paramı vermekten kurtuldum. O dolandırıcılık olayı aklıma gelmeseydi ben de paramdan olmuştum.”  

Haberin Devamı

“ASIL MAĞDUR SEÇİL” 

Erzan’ın babasını da tanıdığını söyleyen Esdal şöyle devam etti: “Baba burada, pazarcılık yapardı. Seçil evin tek kızıydı. Ailesinin durumu iyiydi. Bu tür işlere ihtiyacı da yoktu. Bir de Seçil’in tek başına yapabileceğini düşünmüyorum. Seçil çok korkak bir kızdı. Bu tür işlerle hayatta işi olmazdı. Bakın tüm Çorlu’da bu olay konuşuluyor ve burada da herkes Fatih Terim’in adını söylüyor. Bu işlere de kimse kazanmadan para yatırmaz. Ben Seçil’e kızmıyorum. Hatta buradaki asıl mağdur Seçil, parasını yatıranlar da tefeci. Ben Seçil’e 5 milyonumu kaptırsaydım da aynı şeyleri söylerdim.” 

YAZIŞMALARDAKİ ‘SİNYOR’ KİM?

Seçil Erzan ile kuzeni Tanın Yılmaz’ın eşi Merve Yılmaz’ın yazışmalarında “Sinyor” lakaplı bir kişiden söz ediliyor.  

Merve Yılmaz: (30.01.2023-09:55) Seco Sinyordan bir haber yok sanırım. 2 hafta önce hallediyorum demişti. Babamın parayı ne zaman serbest bırakacak? Buna bağlı işlem yaptıysa ve o işlemlerle bişey çıkartamadıysa da ok ama bunun bir vadesi vardır mutlaka... 1 senedir o hesaptan bisey cekilmiyoo 

Haberin Devamı

Seçil Erzan: Canım senden ricam bana 1 hafta süre ver ben de çözeyim 

Merve Yılmaz: Ok, parayi serbest bıraktır yeter başka bişey istemem... Neyse kalan ben kendi oluşan paramdan ödeyeceğim 

Merve Yılmaz: (9.02.2023- 16:01) Sinyor parayı serbest bırakma konusunda ne diyor 

Seçil Erzan: Onları çözmeye çalışıyoruz. Bence yazma. Konuşalım  

Merve Yılmaz: Ok pts sabahtan sendeyim kahveye. Ama senin orada da olmaz, sen bana gelsen daha iyi  

Seçil Erzan: Olur canım 

ÜFÜRÜKÇÜSÜNDEN YARDIM İSTEMİŞ

Seçil Erzan’ın, alacaklılara para ödemede sıkışınca skandalın patlamasından 2.5 ay önce 11 Ocak 2023 günü üfürükçüden yardım istediği ortaya çıktı. Bilirkişi raporuna giren Whatsapp yazışmalarında “Diba” ismiyle kayıtlı Selma Göksal adlı bir üfürükçüden dua etmesi için yardım isteyen Erzan, “Yarın sana 60 bin TL göndereceğim. Yardım et bana abla iyice karışmasın ortalık” diyor. Göksal ise, “Allah’ım yar ve yardımcın olsun inşallah elimden gelen her şeyi yapacağım, sen dimdik ayakta dur” yanıtını veriyor. ● FERİT ZENGİN Haber Merkezi

Haberin Devamı

MASAK’A GÖRE KAYIP PARA YÖRÜK AİLESİNDE

Seçil Erzan’ın, akıl oyunlarını MASAK raporu bozdu. Çorlulu olan Erzan’ın hemşerileri ve 20 yıllık arkadaşları Yörük ailesinin 3 bireyiyle fonu kurduğu andan itibaren irtibatta olduğu saptandı. MASAK raporuna göre müfettişler Erzan’ın kendisinin elden teslim aldığı paraların büyük kısmını Ali Yörük’e verip onun hesabı üzerinden kardeşi Atilla Yörük’ün hesabına aktarılmasını sağladı. Üst hesap olarak belirlenen bu hesaba 2021 itibariyle Ali Yörük ile eşi Aslı Yörük tarafından da yine sistemdeki mağdurlardan elden toplanan yüksek meblağlarda para transferleri yapıldı. 

Aynı zamanda Renovasyon İnşaat ve Yatırım şirketinin de sahiplerinden olduğu belirlenen ve bu iki şirkete şahsi hesaplarından son 3 yıl içerisinde 12 milyon liralık bir transfer yaptığı belirlenen Atilla Yörük’ün Binance ünvanlı kripto para şirketinde 4977676 kullanıcı ID’li kripto varlık hesabının bulunduğu tespit edildi. 2019 yılı itibariyle abisi Ali Yörük’ün 44, 2021 itibariyle Atilla Yörük’ün 20 kez yaptığı yurt dışı çıkışları da mercek altına alındı. ● FERİT ZENGİN Haber Merkezi 

Haberin Devamı

İŞTE SEÇİL ERZAN’IN TELEFON TRAFİĞİ

Eski sevgilisiyle bin 100 kez görüşmüş

Banka müdürü Seçil Erzan’ın soruşturma kapsamında geçmişe dönük 6 aylık cep telefonu kayıtları da çıkarıldı. İşte Erzan’ın telefon trafiği:
■ Eski erkek arkadaşı avukat Candaş Gürol ile
6 ayda bin 100 kez görüştü.
■ Nur Erkasap ile 195 görüşme.
■ Arda Turan ile 131 görüşme
■ Fulya Terim ile 24 görüşme
■ Musa Mert Çetin ile 46 görüşme
■ Semih Kaya ile 20 görüşme
■ Volkan Bahçekapılı ile 7 görüşme.
● HABER MERKEZİ