Gündem Seçim sonuçları anlık milliyet.com.tr'den takip edilecek

Seçim sonuçları anlık milliyet.com.tr'den takip edilecek

27.05.2023 - 17:51 | Son Güncellenme:

Yarın yapılacak olan Cumhurbaşkanı ikinci tur seçiminin sonuçları milliyet.com.tr'den anlık takip edilebilecek.

Seçim sonuçları anlık milliyet.com.trden takip edilecek

Saat 08.00'da başlayacak olan oy verme işlemi saat 17.00'de sona erecek. Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez ikinci turda kazanmak için yarışacak.

Haberin Devamı

Adayların aldıkları oy oranları seçim yasakları kalktığı andan itibaren canlı ve anlık olarak milliyet.com.tr'de yayınlanacak.

Vatandaşlık numarasını taşıyan, resimli ve resmi bir kimlik belgesiyle oy kullanabilecek. Seçmenler, 14 Mayıs seçimlerinde oy kullandıkları yerde ve sandıkta oy verecek.

SEÇİM SONUÇLARI MİLLİYET.COM.TR'DE OLACAK

Yasaklar kalktığı andan itibaren seçim sonuçları ise milliyet.com.tr'de olacak. Seçim sonuçları, il il ve ilçe ilçe olacak şekilde anlık, grafiklerle takip edilebilecek.

YURT DIŞINDA KAÇ SEÇMEN OY KULLANDI?

Cumhurbaşkanı ikinci tur seçiminde yurt dışı temsilciliklerde oy verme işlemi tamamlandı. YSK, dün saat 23.00 itibarıyla yurt dışı temsilcilikleri ve gümrük kapılarında oy kullanan toplam seçmen sayısının 1 milyon 889 bin 398 olduğunu açıkladı. Gümrük kapılarında 28 Mayıs saat 17.00'ye kadar oy verme işlemi devam edecek.