Gündem Seçimle ilgili provokatif  paylaşımlara soruşturma

Seçimle ilgili provokatif  paylaşımlara soruşturma

16.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında oyuncu Zeynep Beşerler’in de bulunduğu, seçim sonuçlarıyla ilgili deprem bölgesindeki seçmenlere yönelik provokatif paylaşımlar yapanlar hakkında soruşturma başlattı.

Seçimle ilgili provokatif  paylaşımlara soruşturma

ELİF ALTIN/İSTANBUL- İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri’ne ilişkin seçim ve seçim sonuçlarıyla ilgili sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlar konusunda bir açıklama yaptı. Açıklamada, “14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri’ne ilişkin seçim ve seçim sonuçlarıyla sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarla ilgili ve ayrıca deprem bölgesindeki seçmenlere yönelik sosyal medya hesapları yoluyla provokatif paylaşım yapan kişiler hakkında soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyunda yanıltıcı, gerçek dışı ve yanlış algı oluşturacak nitelikte kamu düzenini ve kamu barışını bozmaya yönelik gerçeğe aykırı bilgileri paylaşmak suretiyle alenen yayan, provokatif paylaşımlar yapan sosyal medya hesaplarıyla ilgili olarak resen soruşturma başlatılmıştır” denildi.

Haberin Devamı

Beşerler tespit edildi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmalarda tespit edilen kişiler arasında oyuncu Zeynep Beşerler de bulunuyor. Zeynep Beşerler, sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Bu ülke için bu kadar geri zekalı çok fazla. Yazık...” ifadelerini kullanmıştı.