Gündem Sefer görev emri kimlere çıkar?

Sefer görev emri kimlere çıkar?

01.05.2018 - 12:22 | Son Güncellenme:

Seferberlik mevzuatı göz önünde bulundurularak asker ihtiyacı dahilinde yaşı genç olan kişilerden başlayarak yaş sınırının 41 yaşına kadar olduğu bilinmekle beraber sistem üzerinden seferberlik görevi verilir ya da iptal durumlarında iptal edilir.

Sefer görev emri kimlere çıkar

Seferberlik görevine gitmek için ayriyeten dilekçe vb. gibi bilgiler doldurulup talep edilerek göreve başlama isteğine dair bir durum söz konusu değildir.

Haberin Devamı

Asker olan her erkek askerlikte yaşadığı deneyimlerler birlikte hayata dair bir çok şey öğrenir. Askerlik aslında hayatı daha fazla öğretmek ve erkeklerin zorluklara karşı dirayetlerini ölçmek, vatanı ve milleti için gece nöbetine çıkmaktır.

Sefer görev emri nedir?

Afrin harekatıyla birlikte günümüzde oldukça yer edinmiştir. Seferberlik görevi askerliğini bitirmiş ve tezkeresini almış olan insanların savaş ya da asker eksiği esnasında yeniden askerlik görevine çağrılmasına ve görev yapmasına denir. Seferberlik görevi savunma bakanlığı tarafından belirlenir ve duruma göre seferberlik görevine gideceklerin görevinin nerede olduğu belirlenir.

Sefer görevi emrinde yaş sınırı var mıdır?

Seferberlik mevzuatı göz önünde bulundurularak asker ihtiyacı dahilinde yaşı genç olan kişilerden başlayarak yaş sınırının 41 yaşına kadar olduğu bilinmekle beraber sistem üzerinden seferberlik görevi verilir ya da iptal durumlarında iptal edilir. Seferberlik görevine gitmek için ayriyeten dilekçe vb. gibi bilgiler doldurulup talep edilerek göreve başlama isteğine dair bir durum söz konusu değildir.

Haberin Devamı

Sefer görev emri nereden yapılır?

Bilindiği üzere sadece PTT şubelerince size özel olarak tanımlanmış şifrenizle birlikte E-devlete giriş yapıp giriş yaptıktan sonra arama ekranına ‘’personel seferberlik tatbikat sorgulama’’ yazıp seferberliğinizin olup olmadığınızı bu şekilde öğrenmek mümkün olacaktır. Askere gitmenize engel olacak bir durum söz konusu ise en yakın askerlik şubenize gidip hastalık durumunuzu beyan etmeniz dâhilinde sağlık kurumlarınca yapılan muayenede hastalığından dolayı ‘’şuanki durum askerlik yapmasına engeldir’’ yazısını alıp görev yapamayacağına dair bir belge teslim ettiğiniz zaman size çıkan seferberlik görevi iptal olacaktır.