Gündem ‘Seferler 31 Mart’a kadar ücretsiz olacak’

‘Seferler 31 Mart’a kadar ücretsiz olacak’

20.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılışını yaptığı Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metrosunda seferlerin 31 Mart’a kadar ücretsiz olacağı müjdesini verdi.

‘Seferler 31 Mart’a kadar ücretsiz olacak’

ALEYNA SEVİM İstanbul - Erdoğan, Arnavutköy- İstanbul Havalimanı Metrosu Açılış Töreni’ne Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden canlı bağlantıyla katıldı. Açılışa Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve İstanbul Valisi Davut Gül ile AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum da katıldı. Erdoğan konuşmasında özetle şunları söyledi: “Havalimanımızın açılmasından bu yana İstanbul’a 162 km’ye yakın raylı sistem kazandırdık. Şehrimizdeki raylı sistem ağının toplam mesafesi ise 362 km’yi buldu. Bu raylı sistemlerin büyük bölümü Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız tarafından yapılmıştır. Son 5 yılda İstanbul’da belediye tarafından yapılan metro uzunluğu sadece 8 km’dir.”  

Haberin Devamı

Erdoğan, Kurum’a ithafen, “Yolunuz açık olsun. Metroyla ilgili adımları atın. Şu anki belediye başkanı bunu da sahiplenir. O buna da sahip çıkar. Onun bunu sahiplenmemesi için millete iyi anlatmak lazım. Murat, sahip çıkın. Malınıza sahip çıkmazsanız, bu adamlar sahip çıkar” dedi.

‘5 yıllık kırgınlığını bitireceğiz’

Metronun şehre hayırlı olmasını dileyen Murat Kurum, “İnşallah 1 Nisan’dan sonra İstanbul’daki trafik çilesini bitteceğiz. Bir elimizle yerin üstünde kentsel dönüşüm yaparken diğer elimizle yerin altında metro şantiyelerinde çalışacağız ve İstanbul’un bu 5 yıllık kırgınlığını, üzgünlüğünü 31 Mart akşamı bitireceğiz” dedi.