Gündem Şehir Üniversitesi’nin idaresi Marmara’ya devredildi

Şehir Üniversitesi’nin idaresi Marmara’ya devredildi

20.12.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) İstanbul Şehir Üniversitesi’nin faaliyet izninin geçici olarak durdurulması ve idaresinin garantör Marmara Üniversitesi’ne devrine karar verdi.

Şehir Üniversitesi’nin idaresi Marmara’ya devredildi

YÖK’ten yapılan açıklamada, Türkiye Halk Bankası tarafından, İstanbul Şehir Üniversitesi’nin 2014’ten itibaren kendisine Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından bedelsiz devredilen bir taşınmazı teminat göstererek kredi kullanmaya başladığı; söz konusu taşınmazın devrine ilişkin işlemin iptali için açılan dava sonucunda Danıştay 13’üncü Dairesince “yürütmeyi durdurma” kararı verildiği hatırlatıldı.

‘Azami hassasiyet’

Yasal sürece ilişkin detayla bilgilendirme yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi: “Üniversite rektörlüğünden alınan bilgiler ışığında üniversitenin içinde bulunduğu durumun Denetleme Kurulu’nun 17 Aralık 2019 tarihli inceleme raporu ve 18 Aralık 2019 tarihli kararı birlikte değerlendirildiğinde; üniversitenin mevcut mali durumunun eğitim öğretim faaliyetini sürdürülemeyecek hale getirdiği; öğrencilerin, akademik ve idari personelin mağduriyetini büyüteceği ve eğitim-öğretim faaliyetlerinin aksamasının artık kaçınılmaz hale geldiği anlaşıldığından Vakıf Yükseköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 25/d-3 maddesi uyarınca İstanbul Şehir Üniversitesi’nin faaliyet izninin geçici olarak durdurulmasına ve idaresinin garantör üniversite olan Marmara Üniversitesi’ne devrine karar verilmiştir. Bilinmelidir ki eğitim öğretimi devam eden öğrencilerimiz önceliğimizdir. Öğrencilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamaması hususunda azami dikkat ve hassasiyetin gösterilecektir. Marmara Üniversitemizin de Yükseköğretim Kurulunun bu dikkat ve hassasiyetine sahip çıkacağını başta öğrencilerimiz olmak üzere kamuoyuna saygı ile duyururuz.”

Yazarlar