Gündem Pençe Kilit şehitlerine veda! Duygusal anlar

Pençe Kilit şehitlerine veda! Duygusal anlar

11.08.2023 - 14:40 | Son Güncellenme:

Irak'ın kuzeyinde yürütülen operasyonda teröristlerin taciz ateşinde şehit olan kahramanların cenazelerinde duygulandıran anlar yaşandı.

Pençe Kilit şehitlerine veda Duygusal anlar

Irak’ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit operasyon bölgesinde PKK’lı teröristlerin taciz ateşinde 6 asker şehit olmuştu. Şehitler son yolculuklarına gözyaşlarıyla uğurlandı.

Haberin Devamı

Şehit Piyade Uzman Onbaşı Uğur Özdemir'in Türk bayrağına sarılı tabutu, cenaze töreni için Bahaeddin Nakıpoğlu Camisi'ne getirildi.

Buradaki törene; Gaziantep Valisi Kemal Çeber, AK Parti Gurup Başkanvekili Abdulhamit Gül, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hacı Ali Osma, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arıkan ile şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Pençe Kilit şehitlerine veda Duygusal anlar

ASKER SELAMIYLA VEDA

Şehit Özdemir'in Türk bayrağına sarılı tabutuna kapanan annesi Fatma Özdemir ile yakınları, uzun süre gözyaşı döktü. Şehidin babası Bayram Özdemir ise şehit oğlunun tabutuna bakarak ağladı. Şehidin kardeşleri Sametcan ve Duran Özdemir, son yolculuğuna ağabeylerini asker selamı ile uğurladı.

Şehit Özdemir’in cenazesi, öğle vakti Gaziantep İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar'ın kıldırdığı namazın ardından asri mezarlıktaki Yeşilkent Şehitliği’nde toprağa verildi. (Kadir GÜNEŞ/GAZİANTEP DHA)

Haberin Devamı

Pençe Kilit şehitlerine veda Duygusal anlar

DİYARBAKIRLI ŞEHİT SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Piyade Sözleşmeli Er Mahmut Üçdağ’ın cenazesi, memleketi Diyarbakır’ın Hani ilçesi kırsal Çardaklı Mahallesi’ne getirildi. Cenazesi baba evine götürülerek helallik alınan şehit Üçdağ için köy camisinde tören düzenlendi.

Törene Vali Ali İhsan Su, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Zekeriya Kaya, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Recep Yalçınkaya, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Gökhan Çiloğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Şenyurt, İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları ile şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Şehit Üçdağ’ın cenazesi, tören mangası tarafından omuzlarda taşınarak tören alanına getirildi. Şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu cenaze namazını kıldırdı. Namazın ardından şehit Piyade Sözleşmeli Er Mahmut Üçdağ’ın cenazesi, asri mezarlıkta toprağa verildi.

Şehit Mahmut Üçdağ’ın bekar ve 5’i kız, 8 kardeşi olduğu, 3 yıldır sözleşmeli er olarak görev yaptığı belirtildi. (Mesut BUDRAÇ- Gıyasettin TETİK/DHA)

Pençe Kilit şehitlerine veda Duygusal anlar

ŞEHİT TEĞMEN ŞEHİT BABASININ YANINA DEFNEDİLDİ

Şehit Piyade Teğmen Fatih Uğur Altınbaş’ın cenazesi de Hakkari'de düzenlenen askeri törenin ardından memleketi Ankara'nın Bala ilçesine getirildi.

Haberin Devamı

Şehit Altınbaş için Bala Merkez Camisinde tören düzenlendi. Törene şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra, Ankara Valisi Vasip Şahin, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, AK Parti Ankara Milletvekili Fuat Oktay, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, çok sayıda askeri personel ve emniyet mensubu katıldı. Şehidin annesi Tülay Altınbaş ile kardeşi Uğur Altınbaş, Türk bayrağına sarılı tabutun başında gözyaşı döktü. Anne ve oğlunu yakınları teselli etmeye çalmıştı.

Şehit Altınbaş’ın cenazesi, cuma namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası askerlerin omuzlarında top arabasına taşındı. Piyade Teğmen Fatih Uğur Altınbaş’ın cenazesi, 2012 yılında kalp krizi geçirip vefat eden polis memuru babası Kadir Altınbaş'ın kabrinin yanında toprağa verildi.

1/22

2/22

3/22

4/22

5/22

6/22

7/22

8/22

9/22

10/22

11/22

12/22

13/22

14/22

15/22

16/22

17/22

18/22

19/22

20/22

21/22

22/22

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlerin taciz ateşinde şehit olan Piyade Uzman Çavuş Özkan Lale için ikindi namazı sonrası Yukarı Tekke Mezarlığı içindeki Ayyıldız Camisi'nde cenaze namazı kılındı.

Haberin Devamı

Pençe Kilit şehitlerine veda Duygusal anlar

Cenazeye Sivas Vali Vekili Şakir Öner Öztürk, AK Parti Grup Başkanı ve Sivas Milletvekili Abdullah Güler, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Nevzat Şatıroğlu, AK Parti Sivas Milletvekili Hakan Aksu, MHP Sivas Milletvekili Ahmet Özyürek, CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, 5'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Cüneyt Mutlu, Belediye Başkan Vekili Turan Topgül, şehidin babası Kenan, ağabeyi Yasin, kardeşi Serkan Lale ile yakınları ve binlerce vatandaş katıldı. İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya tarafından cenaze namazı kıldırıldı.

Pençe Kilit şehitlerine veda Duygusal anlar

Namazın ardından, babası Kenan Lale, kardeşleri ve yakınları şehidin tabutuna sarıldı. Cami avlusunda bir süre askerlerin omuzlarında taşınan Şehit Uzman Çavuş Lale'nin cenazesi daha sonra top arabasına konuldu. Ardından Garnizon Şehitliği'ne götürülen şehidin cenazesi, dualar eşliğinde toprağa verildi.

Pençe Kilit şehitlerine veda Duygusal anlar

 ŞEHİT EŞİNİN ÜNİFORMASINI GİYİP ASKER SELAMIYLA UĞURLADI

Haberin Devamı

Pençe Kilit Operasyonu’nda bölücü terör örgütü üyelerinin taciz ateşi sonucu şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Mustafa Sezer için Zonguldak’ta tören düzenlendi. Törende gözyaşları sel olup aktı. Şehit Mustafa Sezer’in naaşı Uzun Mehmet Camii’ne getirildi. İkindi namazını müteakiben İl Müftüsü Aşır Durgun cenaze namazını kıldırdı. Törene Adalet Bakan Yardımcısı Niyazi Acar, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur, Tuzla Piyade Okul Komutanı Tuğgeneral Aydın Cihan Uzun, milletvekilleri, protokol üyeleri, şehidin ailesi, eşi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yapılan duaların ardından şehidin naaşı askerlerin omuzlarına alındı. Şehidin naaşı top arabasına taşındığı sırada vatandaşlar gözyaşı döktü. Bazı vatandaşlar "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atarak tekbirler getirdi.

Tabutuna son kez sarıldı: "Oğlunu eve gönderdim"

Şehit Mustafa Sezer’in eşi Aleyna Sezer ve annesi Yasemin Sezer tören sonrasında şehidin tabutuna son kez sarılarak gözyaşı döktü. Eşi Aleyna Sezer ise tabuta sarılarak, ‘Oğlunu eve gönderdim’ dedi. O anlar ise herkesi ağlattı. Şehidin konulduğu top arabası, tören mangası eşliğinde Uzun Mehmet Camii avlusundan defnedileceği Kozlu ilçesine hareket etti.

Eşini asker selamıyla uğurladı

Cami avlusunun sonuna kadar top arabasına eşlik eden şehidin eşi üzerine giydiği eşinin üniformasına sarıldı. Eşinin tabutuna son kez bakan Sezer, naaşı asker selamıyla uğurladı. Şehidin naaşı Kozlu ilçesine bağlı Yahma köyünde toprağa verilecek.

Pençe Kilit şehitlerine veda Duygusal anlar

Piyade Uzman Çavuş Görece, memleketi Manisa'da toprağa verildi

Pençe- Kilit Operasyonu bölgesinde görevini yaptığı sırada 21 Temmuz'da yaralanan Piyade Uzman Çavuş Ege Süleyman Görece, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Pençe Kilit şehitlerine veda Duygusal anlar

5 yıl önce Silahlı Kuvvetlere katılan Görece, burada 20 gün sonra yaşam mücadelesini kaybederek şehit oldu. Şehit Görece'nin cenazesi işlemlerin ardından Manisa'nın Saruhanlı ilçesine bağlı kırsal Çullugörece Mahallesi'ne getirildi. Şehit Görece için bugün ikindi namazına müteakip Çullugörece Mahallesi meydanında tören düzenlendi.

Pençe Kilit şehitlerine veda Duygusal anlar

Törene Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal, MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, CHP Manisa milletvekilleri Bekir Başevirgen ve Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı. Törende şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunu gören babası Sefer Görece (46), annesi Nilüfer Görece (46) ve kardeşleri Mehmet Görece (18) ile Yeşim Görece (20) gözyaşlarına hakim olamadı. Görece'nin ailesi ve yakınları tabuta sarılıp, gözyaşı döktü. Manisa İl Müftüsü Şükrü Kabukçu'nun kıldırdığı cenaze namazı ardından şehidin cenazesi mahalle mezarlığına defnedildi.

BAKAN YARDIMCISI TUZCUOĞLU, KUR'AN-I KERİM OKUDU

Pençe-Kilit Harekat bölgesinde bölücü terör örgütünün saldırısı sonucu 21 Temmuz'da ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede 20 gün sonra şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ege Süleyman Görece'nin cenaze törenine katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu; defin işleminin ardından Kur'an-ı Kerim okudu. Daha sonra törene katılanlarla birlikte dua eden Bakan Yardımcısı Tuzcuoğlu, aileye başsağlığı dileğinde bulunduktan sonra kentten ayrıldı.

Şehit Uzman Çavuş Özek, memleketi Denizli'de son yolculuğuna uğurlandı

Kuzey Irak'ta Pençe-Kilit Harekatı kapsamında düzenlenen Şehit Binbaşı Mehmet Duman operasyonunda şehit olan Uzman Çavuş Kemal Özek'in Türk bayrağına sarılı cenazesi askeri uçakla Çardak Havaalanı'na getirildi. Protokol ve askeri yetkililer tarafından karşılan şehidin cenazesi, karayoluyla ailesinin yaşadığı Buldan ilçesi Yeni Mahalle'deki evinin önüne getirildi. Helallik alınmasının ardından Özek'in cenazesi Alanyazı Meydanı'na getirildi. Burada düzenlenen cenaze törenine Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Durmuş Ünüvar, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AK Parti Denizli milletvekilleri Cahit Özkan, Şahin Tin ve Nilgün Ök, CHP Denizli milletvekilleri Gülizar Biçer Karaca ve Şeref Arpacı, İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Saadet Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 11'inci Komando Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Ertan Dabi, Denizli İl Jandarma Komutanı Albay Veysel Yanık, Denizli İl Emniyet Müdür Vekili Halil Dirik, AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör'ün yanı sıra, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Pençe Kilit şehitlerine veda Duygusal anlar

CENAZE TÖRENİNE 5 BİN KİŞİ KATILDI

Şehidin babası Ayhan Özek (53), annesi Aysel Özek (48), ağabeyi Ali Özek ve yakınları cenazede taziyeleri kabul etti. Alanyazı Meydanı'nda İl Müftüsü Abdullah Pamuklu'nun kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit Özek'in naaşı, askerlerin omzunda top arabasına taşındı. Cenazeye katılan yaklaşık 5 bin kişi, 'Vatan canım sana feda', 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Şehidim sen hakkını helal eyle bize' sloganları attı.

Pençe Kilit şehitlerine veda Duygusal anlar

Şehit Uzman Çavuş Kemal Özek'in cenazesi, daha sonra 1981 yılında Kırklareli'de askeri görevini yaptığı sırada tatbikatta eğitim uçağının düşmesi sonucu şehit olan ve şehidin adını taşıdığı babasının amcası Kemal Özek'in mezarının bulunduğu Beyler Mahalle Mezarlığı'na götürülüp, toprağa verildi.