Gündem Şehit Polis Furkan Bor için tören düzenlendi

Şehit Polis Furkan Bor için tören düzenlendi

23.03.2024 - 12:27 | Son Güncellenme:

Şişli’de göreve giderken kullandığı motosikletle kaza geçirip şehit olan polis memuru Furkan Bor için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesinde tören düzenlendi.

Şehit Polis Furkan Bor için tören düzenlendi

Kaza, dün saat 22.30 sıralarında, Harbiye Mahallesi Taşkışla Caddesi'nde tünel içerisinde meydana geldi. Polis memuru Furkan Bor'un (27) kullandığı motosiklet virajı alamayarak beton bloklara çarptı. Kazada, Bor ağır yaralanırken, motosiklette bulunan polis memuru Faruk Furkan Ertuğrul Keleş ise hafif yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan yaralılar ambulansla Taksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Bor, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu.

Haberin Devamı

TÖREN DÜZENLENDİ

Şehit polis memuru Furkan Bor için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesinde tören düzenlendi. Törene İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Emniyet müdürü Zafer Aktaş, Furkan Bor'un ailesi ve çok sayıda görev arkadaşı katıldı.

Şehit Polis Furkan Bor için tören düzenlendi

"EMANETİNİZİ KORUYUP GÖZETECEĞİZ"

Düzenlenen törende konuşan İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, "2023 yılında Gaziantep Polis Meslek Eğitim Merkezinden başarı ile mezun olan ve geçtiğimiz yıl sonunda teşkilatımıza katılan Şehidimizin aramızdan zamansız ayrılması, başta çok değerli ailesini ve biz sevenlerini derinden üzmüştür. Milletimizin ve Devletimizin Bekası uğruna canlarını hiçe sayarak ölüme koşan ve görevini layıkıyla yapmış olmanın huzuru içerisinde canlarını feda eden kahraman şehitlerimiz; Sizler bu aziz vatanın teminatısınız. Sizlerin manevi varlığınızdan güç alan bizler de ne olursa olsun, bu vatana göz diken iç ve dış tüm şer odaklarını bertaraf ederek, sizlerin emanetini daima koruyup gözeteceğiz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Şehit Polis Furkan Bor için tören düzenlendi

"ŞÜKRANLA ANIYORUM"

Aktaş konuşmasını, "Şehidimizin değerli ailesi; bugün, yüreklerinize sığdıramadığınız acılarınızı azaltmanın mümkün olmadığını çok iyi biliyorum. Üzüntümüz derin, acımız büyüktür. Allah hepimize sabırlar versin. Bizler de bir meslektaşımızı, bir kardeşimizi kaybetmenin en derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Devletine ve Milletine bağlı, görev aşkı ile dolu iken, mertebelerin en yükseği olan şehitlik mertebesine erişen Aziz şehidimizi, hiçbir zaman unutmayacağız. Polis memuru kardeşimiz Furkan Bor başta olmak üzere vatan, millet, bayrak ve mukaddesat uğruna can veren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyorum" şeklinde sonlandırdı.