Gündem Tel Abyad'da şehit olan polis memurları son yolculuğuna uğurlandı!

Tel Abyad'da şehit olan polis memurları son yolculuğuna uğurlandı!

01.05.2023 - 13:51 | Son Güncellenme:

Suriye’nin Tel Abyad bölgesinde PKK/PYD terör örgütünce kullanılmak üzere bulunan patlayıcı maddenin imhası sırasında şehit olan 40 yaşındaki bomba imha uzmanı polis memuru Özgür Barçın’ın cenazesi memleketi Ankara’da toprağa verildi. Şehit olan polis memuru Resul Barutcu'nun (26) cenazesi, Osmaniye'de toprağa verildi.

Tel Abyadda şehit olan polis memurları son yolculuğuna uğurlandı

Suriye’nin Tel Abyad bölgesinde PKK/PYD terör örgütünce kullanılmak üzere bulunan patlayıcı maddenin imhası sırasında şehit olan Özgür Barçın’ın cenazesi Şanlıurfa GAP Havaalanı’nda düzenlenen törenin ardından Ankara’ya getirildi. Şehit Barçın için Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde öğle namazını müteakip cenaze töreni düzenlendi.

Haberin Devamı

Ankara İl Müftüsü Hasan Çınar tarafından kıldırılan cenaze namazı ve yapılan duanın ardından şehidin naaşı Sincan Cimşit Mezarlığına defnedildi. Törende şehidin ailesi ve yakınları gözyaşı döktü.

Tel Abyadda şehit olan polis memurları son yolculuğuna uğurlandı

Törene, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Jandarma Genel Komutanı Organel Arif Çetin, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara Valisi Vasip Şahin, MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal, MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ, kamu kurum ve kuruluş yetkilileri, şehidin mesai arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

Şanlıurfa Akçakale sorumluluk bölgesindeki Tel Abyad'da, terör örgütü PKK/PYD'nin yapmayı planladığı bombalı saldırı eylemlerinde kullanacağı patlayıcı malzemelere polislerin müdahalesi esnasında dün patlayıcılar infilak etmiş, olayda 2 polis memuru şehit olurken, 11 polis memuru yaralanmıştı.

Haberin Devamı

Tel Abyadda şehit olan polis memurları son yolculuğuna uğurlandı

RESUL BARUTCU OSMANİYE'DE TOPRAĞA VERİLDİ

Tel-Abyad’da, şehit olan Resul Barutcu, evli ve 2 yaşında bir çocuk babasıydı. Cenazesi, helallik için Gebeli Mahallesi'ndeki babaevine getirildi. Şehidin annesi Döndü, babası Remzi ve eşi Öznur Barutcu, uzun süre gözyaşı döktü. Barutçu'nun Türk bayrağına sarılı tabutu, daha sonra Asri Mezarlık Camisi'ne götürüldü.

Tel Abyadda şehit olan polis memurları son yolculuğuna uğurlandı

OĞLUNUN TABUTUNA SARILIP AĞLADI

Törene şehidin ailesi, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Vali Erdinç Yılmaz, milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu, Baha Ünlü ile çok sayıda vatandaş katıldı. Şehidin babası Barutcu, oğlunun tabutuna sarılıp, fotoğrafını öperek gözyaşı döktü. Barutcu'nun cenazesi, İl Müftüsü Ali Çakmak'ın kıldırdığı namazın ardından Osmaniye Şehitliği'nde toprağa verildi.

Tel Abyadda şehit olan polis memurları son yolculuğuna uğurlandı