Gündem Şehitlerimize son görev! 6 şehirde 6 veda

Şehitlerimize son görev! 6 şehirde 6 veda

24.12.2023 - 17:59 | Son Güncellenme:

Pençe-Kilit bölgesinde dün üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Cebrail Dündar’ın (25) cenazesi Mardin’de, Piyade Uzman Çavuş Abdulkadir İyem'in (25) cenazesi Gaziantep'te, Piyade Sözleşmeli Er Kemal Aslan (22)'ın cezaesi Elazığ’da, Piyade Uzman Çavuş Ahmet Arslan'ın (25) cenazesi, memleketi Yozgat'ın Sorgun ilçesinde toprağa verildi.

Irak’ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit harekat bölgesinde üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerlerden Piyade Sözleşmeli Er Cebrail Dündar’ın Türk bayrağına sarılı naaşı, askeri uçakla Mardin Prof. Dr. Aziz Sancar Havalimanı’na getirildi.

Haberin Devamı

Burada düzenlenen törene Vali Tuncay Akkoyun, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İdris Tataroğlu ile İl Emniyet Müdürü Cebrail Buğday, AK Parti MKYK üyesi Orhan Miroğlu, AK Parti Mardin milletvekilleri Faruk Kılıç ile Muhammed Adak, Kızıltepe İlçe Müftüsü Abdullah Erdoğan, şehidin yakınları, silah arkadaşları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar karşıladı.

Şehidin cenazesi tören mangası tarafından uçaktan alınarak cenaze aracına kadar omuzlarda taşındı. Bu sırada şehidin eşi Semanur Erdemir Dündar, "Sana nasıl kıydılar’ diyerek gözyaşı döktü. Şehidin cenazesi törenin ardından ilçeye bağlı kırsal Arıklı Mahallesi Boyunlu Mezrası’na götürüldü. Şehit Dündar’ın cenazesi burada kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Haberin Devamı

Şehitlerimize son görev 6 şehirde 6 veda

TÜRKÇE VE ARAPÇA AĞITLARLA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Irak’ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerlerden Piyade Sözleşmeli Er Cebrail Dündar’ın Mardin’e getirilen cenazesi, Kızıltepe ilçesine bağlı kırsal Arıklı Mahallesi Boyunlu Mezrası’na götürüldü. Şehidin eşi Semanur Erdemir Dündar ile yakınları ayakta durmakta güçlük çekerken, Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, şehidin babasına Türk bayrağı ve şehidin fotoğrafını verdi. Şehit Dündar’ın cenazesi, Artuklu İlçe Müftüsü Abdullah Işık’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Türkçe ve Arapça ağıtlarla gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehitlerimize son görev 6 şehirde 6 veda

ŞEHİT PİYADE UZMAN ÇAVUŞ ABDULKADİR İYEM SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Şehit Abdulkadir İyem'in naaşı, öğle saatlerinde Şırnak'ta düzenlenen uğurlama törenin ardından öğle saatlerinden sonra askeri uçakla Gaziantep'e getirildi. Şehit Abdulkadir İyem, havaalanında yapılan resmi karşılama töreni sonrası Bahaeddin Nakipoğlu Cami'de ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin naaşı, Asri Mezarlık Şehitliği'ne defnedildi.

TABUTA SARILARAK "OĞLUM SANA BÜTÜN HAKLARIM HELALDİR" DEDİ

Cenaze namazı öncesi ve sonrası şehidin annesi Ayişe ve babası Mehmet İyem ile kardeşleri ve diğer yakınları feryat ederek gözyaşı döktü. Cenaze namazının ardından şehit Abdulkadir İyem'in naaşı askeri araca konuldu. Bu sırada anne Ayişe, baba Mehmet ile şehidin kardeşleri tabuta sarıldı. Baba Mehmet İyem ise tabuta sarılarak, "Oğlum sana bütün haklarım helaldir" dedi. Kardeşi ise şehit ağabeyini asker selamı ile uğurladı.

Haberin Devamı

Şehitlerimize son görev 6 şehirde 6 veda

Törene şehidin ailesi ve yakınları ile Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgenaral Erdin Kaya, İl Jandarma Komutanı Tümgenaral Halil Şen, İl Emniyet Müdürü Celal Özcan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Oğuzeli Belediye Başkanı Sait Kılıç, Sağlık Bakan Yardımcısı Tolga Tolunay, AK Parti Grup Başkanvekili Abdülhamit Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekili Eyüp Özkeçeci, İyi Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban, ilçe belediye başkanları, kent protokolü, kurum müdürleri, askeri erkan ve binlerce vatandaş katıldı.

1/10

2/10

3/10

4/10

5/10

6/10

7/10

8/10

9/10

10/10

Şehitlerimize son görev 6 şehirde 6 veda

ŞEHİT ASLAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Irak’ın kuzeyinde Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada Piyade Sözleşmeli Er Kemal Aslan (22) şehit düştü. Şehidin naaşı Şırnak’ta düzenlenen törenin ardından Elazığ’a getirilerek baba evinden helallik alındı. Daha sonra Aslan’ın naaşı tören için İmam-ı Azam Camisi’ne getirildi. İl Müftüsü İrfan Üstündağ’ın cenaze namazını kıldırmasının ardından meslektaşları tarafından omuzlara alınan şehidin naaşı, top aracına konuldu. Askeri geçidin ardından Garnizon Şehitliği’ne götürülen Aslan, gözyaşları içerisinde son yolculuğuna uğurlandı.

Haberin Devamı

Şehidin babası Mehmet Aslan, cenaze namazının kılınmasının hemen sonrasında mikrofonu alarak, "Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'ya özgürlük isteyenlere hakkımı helal etmiyorum" dedi.

Şehitlerimize son görev 6 şehirde 6 veda

Cenaze törenine, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Vali Ömer Toraman, AK Parti Elazığ milletvekilleri Prof. Dr. Erol Keleş, Mahmut Rıdvan Nazırlı, Ejder Açıkkapı, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, şehidin ailesi, yakınları, askeri ve emniyet personeli ile binlerce vatandaş katıldı.

Haberin Devamı

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ ARSLAN, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Irak'ın kuzeyinde sürdürülen Pençe- Kilit Harekatı bölgesinde üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 6 askerden Piyade Uzman Çavuş Ahmet Arslan'ın cenazesi, Şırnak'ta düzenlenen törenin ardından hava yoluyla Kayseri'ye oradan da kara yolu ile Yozgat'ın Sorgun ilçesine getirildi. Arslan için ikindi namazı sonrası Belediye Meydanı'nda cenaze töreni düzenlendi.

Şehitlerimize son görev 6 şehirde 6 veda

Törende şehidin annesi Esengül, babası Sedat ve eşi Döndü Arslan gözyaşlarına boğuldu. Şehidin 3 yaşındaki kızı Asya Mina Arslan ise törene getirilmedi. Törene şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra, Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek ile il ve ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Arslan'ın cenazesi, İl Müftüsü Ali Gülden'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Sorgun ilçesine bağlı İkikara köyü mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehitlerimize son görev 6 şehirde 6 veda

ŞEHİT SÖZLEŞMELİ ER YILMAZ, KIRIKKALE'DE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Irak'ın kuzeyinde sürdürülen Pençe- Kilit Harekatı bölgesinde üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 6 askerden Piyade Sözleşmeli Er Semih Yılmaz'ın cenazesi, Şırnak'ta düzenlenen törenin ardından memleketi Kırıkkale'ye getirildi. Şehit için Nur Camii'nde tören düzenlendi. Törende şehidin annesi Meryem, babası Ramazan, kardeşleri Mehmet Faruk ve Feyzan Yılmaz gözyaşlarına boğuldu. Törene şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra, Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can, Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mustafa Kaplan, MHP Milletvekili Halil Öztürk, CHP Milletvekili Ahmet Önal, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehidin cenazesi, ikindi namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından Kırıkkale Şehitliği'nde toprağa verildi.

Şehitlerimize son görev 6 şehirde 6 veda

Şehitlerimize son görev 6 şehirde 6 veda

PENÇE-KİLİT ŞEHİDİ PİYADE SÖZLEŞMELİ ER BUDAK TOPRAĞA VERİLDİ

Irak’ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Enis Budak (22), Manisa’da kılınan cenaze namazı ardından garnizon şehitliğinde toprağa verildi. Cenazeye katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bir grup tarafından hem cami girişinde hem de cami çıkışında yuhalandı. Zor anlar yaşayan Özel, yaşanan arbededen polis eşliğinde çıkarıldı. Özel’in aracına da taşlı saldırıda bulunuldu.

Irak'ın kuzeyinde sürdürülen Pençe- Kilit Harekatı bölgesinde üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Enis Budak’ın cenazesi Şırnak’ta 23’üncü Piyade Tümen Komutanlığı’nda düzenlenen törenin ardından Akhisar ilçesine getirildi. Akhisar’dan, Yunusemre ilçesindeki baba evi Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi’ne getirilen şehit Enis Budak için helallik alındı. Daha sonra şehidin naaşı, Saruhan Bey Camisi’ne getirildi.

Şehitlerimize son görev 6 şehirde 6 veda

ÖZGÜR ÖZEL POLİS EŞLİĞİNDE ÇIKARILDI

Şehit için düzenlenen cenaze törenine CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa Valisi Enver Ünlü, AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve şehit yakınları katıldı. Kılınan cenaze namazı öncesi camiye giriş yapan Özgür Özel'e bir grup tarafından tepki gösterildi. 'Özgür dışarı' sloganları atan grup, daha sonra saldırmak istedi. Polisin müdahale ederek gerilimi sonlandırdı. İl Müftüsü Şükrü Kabukçu’nun kıldırdığı cenaze namazı sırasında şehit babası İkram Budak, uzun süre oğlunun al bayrağa sarılı tabutuna sarıldı. Namazın ardından cami çıkışı Özgür Özel’e protestolar devam etti. Özel, aracına bindirilirken, taşlı saldırıda bulunuldu. Özel daha sonra aracıyla camiden ayrıldı. Şehit Enis Budak, törenin ardından garnizon şehitliğine defnedildi.

Şehitlerimize son görev 6 şehirde 6 veda

Şehitlerimize son görev 6 şehirde 6 veda